Guns N’ Roses in 2023 terug in Europa

Guns N' Roses keert in 2023 weer terug naar Europa! Na minder dan een jaar afwezigheid van het Europese continent keren ze weer terug voor een show in Londen. Is dit de eerste aankondiging voor een Europese festivalzomer?

Wie een blik werpt op de agenda voor 2023 van Guns N’ Roses ziet nog maar één optreden staan: BST Hyde Park. Onlangs werd de band aangekondigd als headliner op vrijdag 30 juni. Naast dit Britse festival is de agenda van de band nog akelig leeg. Er is dus nog genoeg ruimte in de agenda om een aantal andere festivals aan te doen. Axl Rose en kompanen voegen zich in Hyde Park bij de eerder bekendgemaakte Billy Joel, BLACKPINK, Bruce Springsteen en P!nk.

Opnieuw een optreden in Dessel?

Graspop Metal Meeting is een van de kanshebbers op de handtekening van de band. Guns N’ Roses is hier geen onbekende van het festival, zo gaven ze als headliner in 2018 ook al eens een optreden tijdens Graspop. Het Belgische festival duurt van 15 tot en met 18 juni en valt dus voor BST Hyde Park. Indien de hardrockband al eerder in Europa te vinden is zou het goed kunnen dat Guns N’ Roses een bezoekje brengt aan de Benelux. Zeker Graspop Metal Meeting maakt dan een grote kans. Het festival heeft nog ruimte voor twee headliners op de donderdag en op de vrijdag. Gaat een van die plekken gevuld worden door de mannen achter hits als ‘Sweet Child O’ Mine’ en ‘Paradise City’?