Vergunning concert De Kuip in 2023 aangevraagd

GNR

Uit het evenementenoverzicht van de gemeente Rotterdam blijkt dat een ‘nader te bepalen popconcert’ in 2023 in De Kuip zal plaatsvinden. Voor welke artiest zou dit zijn?

Het belooft een muzikaal jaar te worden in Rotterdam. De gemeente heeft een besluit genomen om het overzicht met grootschalige evenementen vast te stellen. Hierin staan de vergunningen voor verschillende activiteiten, waaronder Bevrijdingsfestival, North Sea Jazz en evenementen op Koningsdag. Maar er staat wel een heel opvallend nieuwtje tussen. Op 5 juli 2023 zal een popconcert plaatsvinden in de Kuip. Wie het stadion van Feyenoord op zijn kop gaat zetten, is nog niet bekend. In het overzicht staat ook dat de artiest nog nader te bepalen is.

Bron: zoek.officielebekendmakingen.nl

Kanshebbers De Kuip 2023

Hoe zwaar de gemeente tilt aan genres, is nog niet helemaal duidelijk. Toen Marco Borsato en Rammstein De Kuip aandeden in 2019, stond in het besluit vermeld dat het om deze artiesten ging. Dat is nu niet geval. Er kan dus volop gespeculeerd worden over de kanshebbers.

Dertig jaar geleden mocht Guns N' Roses in Rotterdam optreden. Een terugkeer in 2023 zou nog wel eens goed mogelijk kunnen zijn. Deze week maakte het Britse festival BST Hyde Park bekend dat Axl Rose en co. een van de headlinerspots innemen. De band is dus zeker in Europa te vinden. Een Nederlands festivaloptreden is alleszins nog niet bevestigd. Wellicht ruilt Guns N’ Roses dus de festivalweide in voor het voetbalveld in Rotterdam. Dit jaar kwamen al ruim 50.000 fans naar hun concert in het Stadspark in Groningen.

Mocht het toch echt gaan om een popartiest, dan maakt Beyoncé een grote kans. Zij trapt volgende zomer haar ‘Renaissance’ tour af. Volgens geruchten is Queen Bey in de laatste week van juni te vinden in Italië. Enkele dagen later zou ze prima de tour kunnen vervolgen in Rotterdam. Ook AC/DC zou in juni 2023 voor één of twee dagen in Spanje te vinden zijn voor een nieuwe reeks optredens. De officiële aankondiging van de tour zou in de herfst 2022 plaatsvinden. Vooralsnog is er geen bevestiging van deze data.

Andere geruchten zijn U2 en The Rolling Stones, al lijkt dit minder aannemelijk. De drummer van U2 heeft ontkend dat een tour zal plaatsvinden aangezien hij geopereerd moet worden. The Rolling Stones zullen wel touren, maar geven zelf aan te mikken op Australische locaties.