Advertisement

Pukkelpop 2023 komt 1 februari met eerste namen

Nog maar een paar nachtjes slapen. Dan weten we welke namen in augustus de festivalweide van Pukkelpop 2023 zullen betreden. Wordt het Billie Eilish, The Strokes of toveren ze een andere naam uit de hoed?

De organisatie van het Belgische festival maakt op social media bekend dat we op 1 februari nieuws krijgen. “You ready?” is het onderschrift van de afbeelding. Nou, dat zijn we zeker! Het is nog even spannend wie het affiche gaat sieren. Fans konden de afgelopen tijd een wenslijst met namen doorsturen voor Pukkelpop 2023. Toen maakte de organisatie al een woordspeling op Billie Eilish: ‘Billie I-Wish(list)’. Woensdag komen we erachter of dit een stiekeme bevestiging was van de eerste headliner. In 2019 gaf ze al een spetterend optreden op de Kiewitse weide.

Overlap met Lowlands 2023

1 februari wordt een drukke dag. Dan maakt ook Lowlands, dat in hetzelfde weekend als Pukkelpop plaatsvindt, de eerste namen voor 2023 bekend. Daardoor delen de festivals vaak verschillende namen op de line-up. In 2022 traden onder andere The Opposites, Arctic Monkeys en Oscar and the Wolf op beide evenementen op. De mogelijke kanshebbers uit het geruchtenoverzicht voor Lowlands, zijn dus ook relevant voor Pukkelpop.

Een belangrijke naam op het lijstje is The Strokes. Het zou een ware primeur zijn. De Amerikaanse band bracht in 2002 voor het laatst een bezoek aan België. Voor komende zomer staan er alweer drie Europese festivals op het programma. Het gaat om All Points East, Rock en Seine en Cala Mijas. Deze vinden allemaal een week na Lowlands en Pukkelpop plaats. De kans dat we de band terugzien op Pukkelpop is dus zeer aannemelijk. Hoe dat optreden zal verlopen, blijft nog spannend. De concerten van afgelopen festivalseizoen op onder andere Best Kept Secret en Roskilde Festival leidden tot gemixte reacties.

bks 2022
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Pukkelpop 2023

Wie de headliners ook gaan worden, het belooft weer een mooi feestje te worden in Kiewit. Er is nog geen informatie bekend over de hoogte van de ticketprijzen en de start van de kaartverkoop. Deze zullen niet lang op zich laten wachten nadat de eerste namen voor Pukkelpop 2023 ook bekend zijn.

Kom alvast in de goede sfeer met de meest onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van Pukkelpop. Of deel jouw verwachtingen op ons forum!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 17-20 augustus 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.