Zwarte Cross 2023 presenteert 36 nieuwe namen

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Zwarte Cross 2023 voegt 36 namen toe aan het affiche. Onder meer Antoon, Wolfmother en Maan zijn van de partij op het Achterhoekse festival.

Dit is de tweede set namen voor Zwarte Cross 2023. Naast Antoon, Wolfmother en Maan bevestigt de organisatie ook opkomende artiesten als WIES en Cavolo Nero.

Eerder werd al bekend dat Bastille en Eagles Of Death Metal een plekje bovenaan de poster krijgen. Nederlandse inbreng is er onder andere in de vorm van Son Mieux, Prins S. en de Geit en Hang Youth.

Op onderstaande poster zijn alle nieuwe namen te zien:

Tickets voor Zwarte Cross 2023 zijn een stuk duurder geworden ten opzichte van voorgaande jaren. Desondanks was het festival op de eerste dag van de reguliere kaartverkoop al uitverkocht. Dat verbaast natuurlijk ook niemand, want het festival is razend populair. Afgelopen editie wonnen ze zelfs de Festival Award voor ‘beste randprogramma’. Ook al vindt de Cross zelf (terecht) dat alles op het festival hoofdprogramma is.

Zwarte Cross 2023

De 25e editie van Zwarte Cross vindt plaats van 20 tot en met 23 juli 2023 op het festivalterrein in de Achterhoek. Het grootste festival van Nederland staat vooral bekend om het veelzijdige randprogramma. Van theater en biscoop tot kermissen en natuurlijk het crossen, niks is te gek.

Blijf op de hoogte van informatie over Zwarte Cross via de officiële website of download de Festileaks app. Je kunt de App van Festileaks downloaden in de App Store of Play Store. Dan ben je door middel van pushmeldingen altijd als eerst op de hoogte van belangrijk festivalnieuws.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2023

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 20-23 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva