Eerste namen Zwarte Cross 2023 bekend: Bastille, Eagles of Death Metal en meer

De eerste namen voor de Zwarte Cross 2023 zijn bekend. Bastille, Eagles Of Death Metal, Son Mieux en meer staan op het festival in de Achterhoek volgend jaar.

We hebben er even een tijdje op moeten wachten, maar de eerste namen van de Zwarte Cross 2023 zijn bekend. Naast de pop rock band Bastille en de andere eerder genoemde artiesten reizen ook Prins S. en de Geit en Hang Youth af naar het oosten van het land volgend jaar. Met deze line-up belooft het weer een stoffige en knallende editie te worden. Alle 39 namen zie je hier onder.

Met deze veelzijdige line-up en natuurlijk genoeg motoren belooft de 25ste editie onvergetelijk te worden. Het wordt daarnaast ook een aparte editie want vorig jaar hebben we afscheid moeten nemen van Tante Rikie, het boegbeeld van de Zwarte Cross. Ook al zei ze zelf “Ik kom ook wel terug, hoor.” Dus wie weet zie je haar nog ergens rond lopen volgend jaar.

Daarnaast waren de ticketprijzen voor het festival nog maar net bekend of de Zwarte Cross 2023 was al uitverkocht. Dat verbaast natuurlijk ook niemand want het festival is razend populair. Afgelopen editie wonnen ze zelfs de Festival Award voor ‘beste randprogramma’. Ook al vindt de Zwarte Cross zelf dat alles op het festival hoofdprogramma is.

Nøhlen is dodelijk!

Net als afgelopen keren heeft de Zwarte Cross dit jaar ook weer een slogan: Nøhlen is dodelijk! Hiermee wil het festival na druk leggen op positiviteit. “Het houdt maar niet op met klagen, mopperen of zeiken. Of in goed Achterhoeks: nøhlen! En dat ‘nøhlen’ mag best een tandje minder vinden wij.” Verwacht dus een vierdaags festival bom vol positiviteit, respect en plezier.

Alvast in de stemming komen voor volgend jaar? Luister naar onze Zwarte Cross playlist of praat mee op het forum over wie er nog meer op het affiche komt te staan.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2023

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 20-23 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.