Avenged Sevenfold-rel: Hebben ze nu wel of niet afgezegd?

Op zondagavond leek het er even op dat Avenged Sevenfold hun langverwachte comeback opnieuw uit moest stellen, maar frontman M. Shadows stelt ons gerust.

Fans van de populaire metalband Avenged Sevenfold hebben zich rot geschrokken afgelopen zondagavond. Het leek er heel even op dat de groep hun tot nu toe enige twee shows zouden cancelen. Zonder enige tekst en uitleg verschenen de twee festivalposters van Welcome To Rockville en Sonic Temple met grote rode letters ‘CANCELED’ op de Facebookpagina van de band. Het bericht is ondertussen verwijderd.

Daarnaast was de stem van zanger M. Shadows door middel van deepfake technologie gepikt en gebruikt in de officiële A7X-podcast ‘Trax’. In ‘Important Announcement’ was te horen hoe “Shadows” bekendmaakte dat de band zich terugtrok van de twee festivals vanwege vertraging rondom het nieuwe album. Ook deze aflevering is inmiddels verdwenen.

Gehackt? Of borrelt er iets?

M. Shadows was er zondag via Twitter snel bij om de annulatie van de optredens te ontkennen. En inmiddels heeft de band zelf ook een statement naar buiten gebracht waarin ze bevestigen gehackt te zijn. Of was dit alles toch een slimme truc om het langverwachte nieuwe album alvast te hypen? De laatste langspeler van de band (The Stage) dateert al weer uit 2016, het wordt wel weer eens tijd dus. De band besteeg in 2018 voor het laatst het podium en moest vorig jaar (toen niet gehackt) nog Graspop afzeggen.