Avenged Sevenfold, Of Mice and Men en Powerflo cancellen Graspop 2022

Helaas nog meer afmeldingen voor Graspop 2022. Ditmaal hebben Avenged Sevenfold, Of Mice and Men en Powerflo hun optreden gecanceld. Wie deze bands vervangen, is nog niet duidelijk.

Dat Avenged Sevenfold de Europese tour afzegt, heeft niets te maken met het coronavirus. Het heeft te maken met het nieuwe album wat zij voor 2022 hebben aangekondigd. In een statement laat de Amerikaanse band het volgende weten:

“We zijn bijzonder teleurgesteld, maar we vrezen dat we onze optredens moeten uitstellen tot een latere datum. Momenteel nemen we in de studio ons 8e album op, maar noch het album noch de show zullen op tijd klaar zijn. Als we nu beginnen te toeren zal alles nog meer vertraging oplopen en we vinden dat jullie het beste verdienen, zowel qua muziek als productie. Hopelijk kunnen we op jullie begrip rekenen. We zien er alleszins naar uit om het nieuwe album uit te brengen.”

Wie de nieuwe headliner voor de vrijdagavond wordt, is nog niet bekend. Wel laat de organisatie weten dat ze er alles aan doen om zo snel mogelijk vervangende artiesten te regelen.

Afgelaste optredens

Avenged Sevenfold is niet de eerste band die Graspop 2022 laat schieten. Ook Aerosmith heeft laten weten hun hele Europese tour af te lassen. Dit met het oog op de aanhoudende pandemie. Daarnaast besloten de heren van Faith No More een groot deel van hun tour af te zeggen vanwege ‘huidige uitdagingen’. Gelukkig heeft de organisatie van het festival snel nieuwe headliners kunnen vinden. En niet zomaar headliners: Sabaton komt in de plaats van Aerosmith op zondag. Within Tempation vervangt Faith No More, en treedt vrijdag op.

Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold is een Amerikaanse hardrockband. Het viertal gaat al een tijdje mee. ‘A7X’ werd in 1999 opgericht. De bezetting verschilde door de jaren heen, maar aan steengoede rocknummers was nooit een gebrek. Met nummers als ‘Nightmare’ en ‘Hail to the King’ veroverde de Californische band ook menig festival.

In 2014 werd onder meer Pinkpop nog plat gespeeld door Avenged Sevenfold. In 2018 trad de band voor het laatst op de Europese festivals op, zoals Rock am RingNova Rock en Download. Dit jaar zouden de heren terugkeren met een Europese tour. Hierbij stonden onder andere Graspop, Hellfest en Resurrection Fest staan al op de agenda. Helaas werd deze tour afgelast. Ook het verwachtte album komt later uit.

Graspop 2022

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden afgelopen jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Maar er is hoop: de data voor Graspop 2022 staan al op de planning. Headliners zijn met Judas Priest en Iron Maiden zijn een feit. Aerosmith en Avenged Sevenfold stonden ook tussen het rijtje headliners, maar deze bands besloten hun tour af te zeggen. Inmiddels is bekend dat Sabaton de headliner is van de zondag van het festival.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.