De 5 leukste gratis Bevrijdingsfestivals van 2023

Het duurt nog even, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen zoeken naar het perfecte feestje. Bevrijdingsdag 2023 staat ongetwijfeld al omcirkeld in je agenda, maar waar kan je allemaal heen dit jaar? Wij heben de leukste gratis bevrijdingsfestivals voor jou op een rijtje gezet.

Welk festival je ook kiest, je wilt natuurlijk vette foto’s en video’s maken om later terug te kijken. Die maak je bijvoorbeeld met de Samsung Galaxy A54, het nieuwe model in de Samsung A-series die staan voor solide kwaliteit voor een lagere prijs. De telefoon heeft in totaal vier camera’s, waaronder een hoofdcamera van 50 megapixel. Ook heeft ‘ie een groothoeklens (lekker als je een hele festivalstage in beeld wil brengen) en kun je met de macro camera de kleinste details in de verte goed vastleggen.

Bevrijdingsfestival Groningen

Als je in het Noorden van het land woont, hoort dit festival bovenaan je lijstje. Met zes podia is er voor ieder wat wils te vinden op Bevrijdingsfestival Groningen. Of je nu wil meezingen met de coverbands of dansen bij de vijver, het kan allemaal. Vorige jaar moesten bezoekers nog de portemonnee trekken om binnen te komen, maar de organisatie heeft het deze editie oor elkaar gekregen om iedereen voor niks naar binnen te laten.

Bevrijdingspop

Dit festival is misschien wel de bekendste uit het rijtje: Bevrijdingspop in Haarlem. De eerste editie werd gehouden in 1980 en daarmee is het één van de oudste in het land. Alle grote Nederlandse artiesten hebben hier door de jaren heen gestaan, en dat gaat dit jaar vast niet anders zijn. Dit gratis bevrijdingsfestival staat garant voor een mooie line-up, dansbare feestjes en een lekkere sfeer.

Bevrijdingsfestival Gelderland

De plek waar ruim 75 jaar geleden de vrede is getekend, mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In de kleine studentenstad Wageningen, gebeurt door het jaar heen weinig spannends. Maar op 5 mei gooien ze dit helemaal om en staat de hele stad op zijn kop. Op elk pleintje, park of grote parkeerplaats wordt een podium neergezet, en de stad verandert voor een dag in een volwaardig festivalterrein.

Ontsnapte Klanken

Ben je net iets cultureler ingesteld, dan is Ontsnapte Klanken voor jou het festival om te bezoeken op 5 mei. Dit bevrijdingsfestival zorgt voor een mooie combi tussen muziek, film en andere vormen van verhalenvertelling. Je kunt buiten van het zonnetje en de muziek genieten, en binnen in de Roode Bioscoop of Theather Spinoza de culturele onderdelen meepakken. Voor ieder wat wils!

Bevrijdingsfestival Overijssel

Ook in Zwolle is het bevrijdingsfestival één van de hoogtepunten van het jaar. De Overijsselse hoofdstad pakt elk jaar weer uit en viert uitbundig ons vrije bestaan. En daar gaat dit jaar zelfs een schepje bovenop, want Zwolle is de stad waar dit jaar de nationale viering plaatsvindt. Als dat niet zorgt voor een mooi feestje, dan weten wij het ook niet!

Bevrijdingsfestival Overijssel Logo

Bevrijdingsfestival Overijssel 2023

Locatie
Nederland
Zwolle, Nederland
Datum 5 mei 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen