5x de leukste Bevrijdingsfestivals 2023 met tickets

Je kunt bijna ieder jaar wel naar de Bevrijdingsfestivals die gesubsidieerd worden door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Maar heb je ook wel eens een ander tof Bevrijdingsfestival geprobeerd? Wij tippen de 5 leukste Bevrijdingsfestivals waar je wel een ticket voor nodig hebt.

Van een aantal van die gratis festivals hangt de toekomst aan een zijden draadje. Hoe dat precies zit, hoor je in De Festivalpodcast die wij samen met KINK maken.

Check hier alle gratis Bevrijdingsfestivals van 2023

Bevrijdingsdag Enschede

Bevrijdingsdag Enschede is het festival voor alle leeftijden. Ook dit jaar heeft de line-up een mix van grote headliners en kleinere opkomende namen. Denk aan Antoon, Blasterjaxx, Frenna en La Fuente. Het Bevrijdingsdagfestival heeft vier stages, waarvan een mix van pop, house en urban muziek te zien is. Wil jij een tof feest met waar voor je geld? Ga dan 5 mei naar Enschede!

Locatie: Universiteit Twente, Enschede
Prijs: vanaf 27 euro p.p.

Het Amsterdams Verbond

Dit wordt ook wel hét Amsterdamse bevrijdingsfestival genoemd. Ieder jaar wordt het Olympisch Stadion omgetoverd tot festivallocatie waar vrijheid en verbondenheid te boventoon voert. Stilstaan bij vrijheid en dit saamhorig vieren, dat kan wel in Amsterdam. In 2023 staan o.a. Ronnie Flex, Benny Rodrigues en Sigourney K op het programma. Aangevuld met de vetste clubs die hun eigen stage hosten wordt het nu al een Bevrijdingsdag om nooit te vergeten.

Locatie: Olympisch Stadion, Amsterdam
Prijs: vanaf 59,50 euro p.p.

Dance4Liberation

Ga jij liever voor dance-knallers? Dan is Dance4Liberation echt een festival voor jou. Op 5 mei kun je namelijk gewoon naar het grootste outdoor dancefestival van Nederland gaan. Het festival heeft drie verschillende areas met bijpassende stages én passend entertainment. Klinkt goed voor een zacht prijsje! Je kunt onder andere dansen bij Antoon, Flemming en Freddy Moreira in de main area. Keihard losgaan bij Act of Rage of Brennan Heart in de hardstyle area. Of Brecc en Grace Dahl bewonderen in de techno area.

Locatie: Wijthnemerplas, Zwolle
Prijs: vanaf 30,50 euro p.p.

Fluff Disco

De Fluff Disco in Utrecht is inmiddels uitgegroeid tot een Bevrijdingsfestival. Bij SOIA zijn vaker heerlijke feestjes of festivals, maar Fluff Disco is wel echt een aanrader. Vier de vrijheid samen met al je vrienden onder het genot van de lekkerste cocktails en disco- en househitjes verdeeld over twee podia.

Locatie: SOIA, Utrecht
Prijs: vanaf 43,45 euro p.p.

Liberté Liberté

Wil jij de vrijheid vieren in Amsterdam? Maar net even wat alternatiever dan het Amsterdams Verbond? Dat kan gewoon! Bij Liberté Liberté is iedereen welkom en dit jaar hebben ze de eer de nieuwe urban locatie Donau te openen. Bij Donau komen vier areas samen: binnen in een oude autogarage en buiten! Van pop tot rave: geniet van vette house tot progressieve trancemuziek. Je kunt onder meer BELLA, Dam Swindle en Naone live zien. Vet, op naar Amsterdam.

Locatie: Donau, Amsterdam
Prijs: vanaf 58,- euro p.p.

Over de auteur ✍️

Dianne de Kievit

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Anderson .Paak, Foals, Goldband, QOTSA en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.

Meer van Dianne