Weerbericht Bevrijdingsdag: ‘Neem een poncho mee naar je bevrijdingsfestival!’

Na droog en zonnig weer met Koningsdag staat Bevrijdingsdag nu voor de deur. Festivalgangers zullen hopen op droog en warm weer, maar het ziet er toch naar uit dat er buien over de festivalterreinen gaan trekken. Lees hier het hele weerbericht voor Koningsdag, verzorgd door Weeronline.

Tijdens Bevrijdingsdag wordt in verschillende steden de vrijheid gevierd met een festival. Zo zijn er door heel het land betaalde, maar ook gratis bevrijdingsfestivals. Naar welk festival je ook gaat op 5 mei, de kans op buien is helaas op veel plaatsen aanwezig. Vooral in de middaguren kan je met een beetje pech een nat pak verwachten. In de avond neemt de buienkans weer langzaam af, waardoor je een poncho minder snel nodig hebt. Qua temperatuur is het aangenaam met zo’n 16 tot 20 graden, maar tijdens een bui is het even een paar graden kouder.

Neem voor de zekerheid zonnebrand mee!

Tussen de buien door zijn er wel nog perioden waarin de zon kan schijnen en dan is het op het festivalterrein prima toeven. Houd er wel rekening mee dat de zon flink krachtig is met zonkracht 5. Daardoor kan je binnen 20 tot 40 minuten verbranden, dus vergeet je zonnebrandcrème niet. En heb je hooikoorts door de berk of gras? Vergeet dan je medicatie niet in te nemen. Tijdens droge momenten zitten er zowel berkenpollen als graspollen in de lucht.

Zoals eerder gezegd is het niet koud op 5 mei. Tijdens het bevrijdingsfestival in Amsterdam kan het bijvoorbeeld een graad of 17 worden en in Wageningen is zelfs 19 graden mogelijk. Neem het er dus vooral van als het even droog is, want dan is het heerlijk weer om naar je favoriete artiesten te luisteren.

Kledingadvies

Sta je uit de wind en in de zon? Dan heb je vrijdag aan een T-shirt waarschijnlijk al genoeg. Toch zullen veel festivalterreinen ergens op de dag wel met een bui te maken krijgen, dus op dat moment is een extra jas met capuchon of een poncho verstandig. Bij een enkele bui in het binnenland is zelfs een klap onweer mogelijk. In de avond koelt het niet snel af, maar als het zonnetje weg is kan een dikke trui toch fijn zijn.