‘Foo Fighters komen met nieuw album in maart’

Dave Grohl
Photo credit: Andrew Stuart

In maart brengen Foo Fighters een nieuw album uit, volgens radio DJ Chris Moyles. Deze zou precies een jaar na het overlijden van drummer Taylor Hawkins uitkomen.

Chris Moyles bracht het nieuws op 7 februari naar buiten in de ochtenduitzending van Radio X. De langspeler zou volgens de Britse DJ in maart te horen zijn. Toch is er een kleine kanttekening. Enkele dagen later verontschuldigt de DJ zich voor de onofficiële aankondiging. De band heeft het kersverse album (nog) niet ontkent noch bevestigt.

Dat Foo Fighters in 2023 hun come back maken, werd al duidelijk met de aankondiging van een exclusieve show op Rock am Ring. Daarnaast zijn de heren deze zomer ook te zien op de Amerikaanse festivals. Het is nog altijd onduidelijk in welke samenstelling de band doorgaat. Tijdens de twee Taylor Hawkins Tribute concerten afgelopen september kwamen veel potentiële opvolgers voorbij. Neemt een van hen het stokje misschien over?

Foo Fighters Announce First Performances Of 2023 - Rock Sound

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog negen albums. De band is een graag geziene gast op festivals met ware anthems als ‘The Pretender’, ‘Everlong’, ‘Monkey Wrench’ en ‘Walk’.

In 2021 kwam het tiende studioalbum, Medicine at Midnight, uit. In 2022 leek de band klaar voor het festivalseizoen. Tot op 25 maart het noodlot toeslaat en drummer Taylor Hawkins plotseling overlijdt. 2022 werd een tragisch jaar in de geschiedenis van Foo Fighters, maar de band kijkt hoopvol naar de toekomst.

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva