Janelle Monáe en meer namen naar Dour 2023

Janelle Monae
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

De festivalzomer nadert en steeds meer affiches lopen vol. Zo ook de poster van het festival Dour 2023, dat ons vandaag verblijdt met bijna veertig nieuwe namen.

Ondanks dat het de laatste worp is voor de editie van 2023, had Dour nog enkele forse namen achtergehouden. Zoals altijd komen uiteenlopende genres langs. De Amerikaanse zangeres Janelle Monae en Zuid-Koreaanse dj Peggy Gou voegen zich bij de artiesten met het grootste lettertype op het affiche. Aan dansbare platen geen gebrek, want de drop bevat meerdere sterren uit het techno circuit. Onder andere KI/KI, Kevin de Vries en Rebekah strijken tevens neer in Wallonië. Naast donkere klanken kun je je ook onder laten dompelen in de energieke optredens van Leuvens trots High Hi en Sad Night Dynamite. Tsja, wat is er eigenlijk niet te vinden op Dour?

Bekijk de volledige lijst met nieuwe namen hieronder:

Programma

Met een hele lijst aan nieuwe namen kan de voorpret voor Dour 2023 gaan beginnen. Het festival, dat vijf dagen in juli het gelijknamige dorp overneemt, maakte al eerder bekend welke namen ‘The Last Arena’ beklimmen. Een hoofdspot is gereserveerd voor Aphex Twin als afsluiter van het evenement. De legendarische artiest bezoekt België dit jaar voor het eerst sinds 2009. Nog geen idee wie Richard David James is? Dan neemt onze Festivalpodcast je graag even bij de hand. Wij zijn in ieder geval benieuwd welke obscure nummers door de geluidsinstallaties zullen dreunen.

Liefhebbers van het indie-genre komen aan hun trekken met favorieten zoals Phoenix en dEUS. Daarnaast presenteert de organisatie dit jaar een nieuwe podium dat geheel is toegewijd aan rockartiesten. De diversiteit van Dour 2023 ontpopt zich ook in het hip-hop en rapprogramma, met bekende namen als Damso en lomepal op de hoogste plekken. Uiteraard valt er aan de onderkant van het affiche genoeg opkomend talent te ontdekken.

Tickets

Voor vijf dagen, acht podia en 195 euro kun je opgaan in de volledige Dour ervaring (inclusief modderbaden). Tevens kun je een dagje naar het festival voor 70 euro. Er zijn nog kaartjes beschikbaar. Het Waalse evenement verwelkomt elk jaar duizenden muziekliefhebbers uit alle windstreken. Hoe mooi Dour 2023 wordt, weten we nog niet, maar aan deze namen zal het in ieder geval niet liggen.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2023

Locatie
België
Dour, België
Datum 12-16 juli 2023
Line-up
Janelle Monae
CKay
Aphex Twin
Tickets Niet meer beschikbaar.