Doorverkooptickets Lowlands 2023 voor bizarre prijzen aangeboden op Ticketmaster

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Kaarten voor het uitverkochte Lowlands 2023 worden voor enorme bedragen aangeboden via het doorverkoopsysteem van Ticketmaster. Wie nu nog hoopt op een kaartje zal zeer diep in de buidel moeten tasten.

Voor wie het gemist heeft: Lowlands 2023 is uitverkocht. De mazzelaars met een ticket voor het immens populaire festival vieren feest, zij die misgrepen kijken met lede ogen toe hoe kaarten nu worden aangeboden voor meer dan € 400. We onderzochten eerder al waarom concerten en festivals nu zo ontzettend duur worden, maar de kritiek is dit keer vooral gericht op Ticketmaster en de Lowlands-organisatie.

Voor het eerst is het populaire, doch niet helemaal waterdichte Ticketswap vakkundig uitgeschakeld door Ticketmaster en organisator Mojo. Wie nu hoopt op een tweedehands toegangsbewijs voor Lowlands is overgeleverd aan de doorverkoopservice van Ticketmaster zelf. Net als bij Ticketswap mag degene die een kaart verkoopt dit met twintig procent winst doen. Daar bovenop rekent Ticketmaster servicekosten van € 43,30. Hoor die kassa’s rinkelen.

Gezien de snelheid waarmee de doorverkooptickets op het ‘eerlijke’ en ‘veilige’ platform verschenen ligt het er dik bovenop dat sommige mensen hier dankbaar misbruik van hebben gemaakt. Jeuk en korte armpjes voor jullie.

Felle reacties op de astronomische prijzen

De reacties op de prijzen voor Lowlands 2023 waren sowieso al niet mals. Voor het eerst gingen tickets voor € 300 over de toonbank. Dit is al inclusief € 10 aan servicekosten voor Ticketmaster, die met z’n eigen doorverkoopsysteem dus twee keer aan dezelfde tickets verdient.

Toch reageert Lowlands-baas Eric van Eerdenburg tegenover AD.nl dat het systeem van Ticketmaster de ‘minst slechte optie’ is. Kamerlid Peter Kwint (SP) houdt zich niet in en reageert fel. Tim Knol vraagt zich in een tweet af wat Mojo en Ticketmaster allemaal doen voor de € 43,40 servicekosten.

De line-up van Lowlands 2023

Je zou bijna vergeten dat Lowlands 2023 deze week pas haar eerste namen presenteerde. Billie Eilish, Charlotte De Witte en Florence + The Machine zijn op dit moment de grootste publiekstrekkers in Biddinghuizen. Ook Foals, Nothing But Thieves en Underworld staan prominent op de poster. En er komt nog heel veel meer bij. Lees de vijf meest opvallende nieuwtjes op de line-up en discussieer gezellig mee op ons forum.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.