Zoveel kost één dag festivallen op Paaspop 2023

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

Festivals worden duurder en duurder, net als eigenlijk alles tegenwoordig. Of tenminste, dat hoor je overal. Maar hoeveel geld ben je nu echt kwijt op een festival? Van bier en friet tot koffie en wraps: dit zijn de kosten van Paaspop 2023.

Deze zomer is Festileaks op tientallen festivals in binnen- en buitenland. Om precies in kaart te brengen hoe de verschillende evenementen zich tot elkaar verhouden, vergelijken we de prijzen van een aantal vaste drank- en eetopties. Dit weekend zijn we op Paaspop 2023.

Tickets en vervoer

Vergeleken met andere grote festivals in Nederland zijn de ticketprijzen relatief schappelijk. Een dagkaart voor de vrijdag kost €73,50, voor zaterdag of zondag leg je €93,50 neer. Daarbij moet wel gezegd worden dat dagtickets geen camping bevatten.

Voor dit artikel gaan wij naar de zaterdag van Paaspop 2023. Voor €15,- nemen we gemakkelijk de pendelbus op en neer vanaf station Den Bosch. Mocht je toch liever met de auto gaan, kost een parkeerkaart €20,- voor het hele weekend of €10,- voor een dag.

Muntprijs

Ze worden steeds zeldzamer, maar Paaspop werkt nog altijd met het oude vertrouwde systeem van festivaltokens. Je koopt deze in veelvouden van 3,5 muntjes, waar je €12,- voor aftikt. Niet echt handig, want dit maakt het omrekenen van prijzen een stuk lastiger. Één munt is ongeveer €3,43.

Eten en drinken

Natuurlijk hangen de kosten van jouw festivaldag nogal af van hoeveel je eet en drinkt. Wij kwamen vroeg in de middag aan op het Paaspop-terrein. Om goed wakker te beginnen, nemen we eerst een koffie voor één munt (± €3,43) en een broodje kroket van De Bourgondiër voor twee munten (± €6,86). Bij de normale friettenten is zo’n broodje een half muntje goedkoper, maar ook wel minder lekker.

0,2L Heineken-bier kost één muntje van ± €3,43

Nu deze bodem gelegd is, is het tijd voor het eerste biertje van één muntje (± €3,43). Dezelfde prijzen gelden ook voor frisdrank. Deze dranken komen allemaal in plastic wegwerpbekertjes, waarvan je hoopt dat ze makkelijk te recyclen zijn.

Een paar biertjes (en bandjes) later gaan we op zoek naar avondeten. De keuze op Paaspop is zeker niet verkeerd, ook voor vega en in mindere mate vegan gerechten. Veel stands verpakken hun etenswaren in wraps, waar je meestal drie of vier muntjes voor neerlegt (± €10,29 tot €13,71).

Na nog een paar biertjes (en bandjes) sluiten we het festival af met een puntzak friet als midnight snack, voor anderhalf muntje (± €5,14).

Eindafrekening

De grote vraag is uiteindelijk: hoeveel ben je in totaal kwijt op één dag Paaspop? Voor eten betaalden we in totaal zeven muntjes, dus precies €24,-. Daarnaast haalden we toch zeker tien keer bier, fris of koffie, wat bij elkaar neerkomt op zo’n €34,29. Met de pendelbus erbij komen wij dus uit op €73,29, plus €93,50 voor het dagticket. Dat maakt €166,79 voor een dagje festivallen op Paaspop 2023.

Dagticket€93,50
Pendelbus€15,-
Eten€24,-
Drinken€34,29
Totaal€166,79
Eindafrekening Paaspop 2023

Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.