Bezoekers Paaspop 2023 verrast door spectaculaire droneshow

Photo: Kevin Verkruijssen (Paaspop 2023)

Verrassing! Festivalgangers op Paaspop 2023 kregen afgelopen vrijdag en zaterdag een mysterieuze pushmelding om zich te verzamelen op het centrale veld van het festival. Aangekondigd was het nergens, maar wie gehoor gaf aan de oproep bewonderde een indrukwekkende droneshow inclusief vuurwerk, vlammen en gitaren.

Het is even na half 11 op vrijdag. Di-rect speelde net de laatste noten van hun show en een grote mensenmassa loopt vanaf de Apollo-tent terug het centrale veld van Paaspop op. Het is donker, en er hangt een spannende sfeer. Over de centrale speakers wordt afgeteld en de lichten worden gedoofd. Wie omhoog kijkt, ziet plots honderden lampjes door de lucht bewegen. Kort daarna is de show vol aan: AC/DC knalt door de speakers, vuurwerk schiet omhoog.

Jack Daniel’s & Coca-Cola

Het blijkt te gaan om een droneshow, georganiseerd door Jack Daniel’s en Coca-Cola. De twee bekende drankmerken lanceerden dit weekend hun nieuwe gezamenlijke festivaldrank en dat mag de wereld weten. De drones vertellen hun verhaal: eerst is een fles Jack Daniel’s te herkennen in in de lucht, daarna het iconische Coca-Cola flesje. De twee worden samengevoegd tot één en de teksten ‘Perfect Match’ en ‘Born Ready’ verschijnen boven het Paaspop-terrein.

Jack Daniels & Coca-Cola is een nieuwe ready-to-drink cocktail die sinds deze week verkrijgbaar is in een blikje in de supermarkt, bij de kiosk en dus op veel festivals. Roland van Buchem is verantwoordelijk voor de marketing van het drankje en legt uit: “De ready to drink cocktails zijn opkomend. Dat zie je bijvoorbeeld met hard seltzers die steeds meer mensen drinken. Het is een affordable luxury good: een stukje ontzorging met iets dat speciaal is. Bij bier werkt het bijvoorbeeld hetzelfde: af en toe wil je jezelf verwennen, dan neem je een speciaalbiertje. We verwennen onszelf graag af en toe in deze tijden, en Jack Daniel’s & Coca-Cola past perfect in die filosofie.”

Dat deze show op Paaspop plaatsvindt is geen toeval. Clara Verhoeven is verantwoordelijk voor activaties van Coca-Cola Nederland en vertelt: “Paaspop was voor ons een perfecte match. Het is de start van het festivalseizoen, en het publiek tussen de 18 en 35 is precies wie we proberen te bereiken. Het komt ook nog eens een paar dagen na de officiële introductie van Jack Daniel’s & Coca-Cola, dus de timing is perfect. Die kans wilden we benutten om groot uit te pakken met een spectaculaire show.”

Kickstart

Spectaculair is de show zeker. Niet alleen door het verhaal van de twee merken, maar juist ook wanneer de drones laten zien wat ze verder allemaal kunnen. Memorabel is het moment wanneer de drones rood kleuren en een hart vormen. Niet plat, maar 3D en in een rondje draaiend door de lucht. Dat liefdevolle thema keert aan het eind ook nog eens terug, wanneer als een soort vuurwerk tientallen hartjes ontploffen in de lucht.

Duizenden mensen staan ondertussen met hun hoofd omhoog op het middenpad. Na afloop klinkt een luid applaus. Voor de aanwezige festivalgangers vormt de droneshow een kickstart voor een prachtige Paaspop-nacht; voor Jack Daniel’s en Coca-Cola was het de kickstart voor hun nieuwe product. Roland: “We komen op deze manier op een krachtige manier binnen, maar we willen nog sterker de festivalscene induiken. Paaspop is nog maar het begin!”

Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.