6 leuke discussies op ons Festival Forum om aan deel te nemen

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Merk je ook dat je vrienden er een beetje klaar mee zijn als jij weer over de line-up van dat ene festival of de touraankondiging van die ene artiest begint? Hoog tijd om eens een kijkje te nemen bij het Festival Forum van Festileaks, waar niemand over jouw favoriete onderwerpen uitgepraat raakt.

Op deze website vind je het grootste Nederlandstalige Festival Forum. Sinds enkele weken is het nog een stuk makkelijker gemaakt om de voor jou meest relevante topics te vinden. Er zijn nu verschillende hubs met elk betrekking tot een genre. Er zijn hubs voor Pop & Rock, Indie & Alternative, Electronic en Hard Rock & Metal. Met één klik zie je alle relevante onderwerpen voor festivals en artiesten binnen dat genre. Ook als je nieuwe festivals wilt ontdekken, is ons forum dus de ideaalste plek. Hieronder laten we ons licht schijnen over een aantal discussies die je zeker moet checken.

Sfeer Down the Rabbit Hole 2022
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

1. Ik ben naar … geweest en het was …

Bij deze discussie deelt iedereen concertervaringen. Als je nou bij een echt vet (of ruk) concert bent geweest is dit dé plek om de muziekliefhebber ervan op de hoogte te brengen. Kom dus vooral door met je aan- en afraders. Leuk om te lezen welke artiesten echt een super vette show geven of om alvast voorpret te beleven voor artiesten die je nog later gaat zien!

2. Festival Drafts

Op de Games & Contests pagina worden verschillende spellen gespeeld onder de forumleden. De Festival Drafts zijn daarbij vaak de populairste spellen. Daarbij krijgen deelnemers de opdracht om onder bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld maximaal twee artiesten per land) een eigen line-up samen te stellen. Heel leuk om je creativiteit erop los te laten en te fantaseren over je eigen droomfestival!

Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2015)

3. Concert Aankondigingen

Om op de hoogte te blijven van alle artiesten die naar Nederland komen is er het Concert Aankondigingen topic. Zo hoef je niet meer alle websites van de verschillende podia en boekers af. Je checkt gewoon af en toe dit topic en je weet zeker dat je jouw favoriete artiesten niet hoeft te missen. Zelf bijdragen wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd. Ben je meer een late beslisser? Check dan de Maandelijkse Concertagenda.

4. Het Grote Presale Topic

Sharing is caring. Bij de Concert Aankondigingen een optreden gezien, maar bang dat het meteen is uitverkocht? In Het Grote Presale topic worden door de forum leden links naar verschillende soorten presales gedeeld. Zo ben je er altijd op tijd bij en ben je sowieso verzekerd van een kaartje. Het community gevoel is dan ook groots op het forum, hoe fantastisch is dat?!

DGTL 2023
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

5. De 2023 topics

Vrijwel elk groot festival in Nederland én het buitenland heeft op het Festival Forum een eigen discussie voor de editie van dit jaar. Om dus op de hoogte te blijven en lekker mee te praten over je favoriete festivals kun je dus de topics checken voor bijvoorbeeld Pinkpop 2023, Lowlands 2023, Rock Werchter 2023 of Glastonbury 2023. Zeker ook handig voor als je voor het eerst naar een festival gaat en benieuwd naar wat praktische zaken. Daarnaast ontmoeten forumleden elkaar graag op festivals om, onder het genot van een drankje, de mooiste ervaringen en optredens van dat festival met elkaar te delen. Naast online, krijg je dan ook offline een echt beeld bij alle namen en vrienden die je op het forum gemaakt hebt.

6. Graspop Metal Meeting 2023

Één van de meest levendige discussies op het Festival Forum vindt momenteel plaats in die van Graspop Metal Meeting 2023. Deze verdient dan ook wel even een eigen vermelding. Als je dus naar GMM toe gaat dit jaar is het zeker de moeite waard om even te kijken. Er wordt volop (meer dan 1000 pagina’s!) gediscussieerd over de line-up, de clashes, de vorm van de verschillende artiesten en nog veel meer.