Uniek: forum Graspop 2023 bereikt pagina 666 in afwachting van laatste headliners

Photo: Tim Vernimmen / Festileaks

Groot feest in de Graspop-sectie van het Festileaks Forum. Terwijl we nog altijd wachten op de laatste twee headliners van het metalfestival, bereikt het topic 666 pagina’s. Hiermee is Graspop 2023 het grootste topic ooit op het forum.

De gebruikers op het forum zijn duidelijk erg enthousiast over de 666ste pagina. Het is dan ook een historisch moment. Nog nooit haalde Graspop (of een ander topic) zoveel pagina’s. Gebruiker royke had een tijdje terug al uitgezocht hoeveel pagina’s eerdere Graspop-edities hadden op het forum:

 • 2018: 85 pagina’s
 • 2019: 103 pagina’s
 • 2020: 277 pagina’s
 • 2021: 88 pagina’s
 • 2022: 265 pagina’s

Wat betekent 666?

Maar waarom is 666 zo belangrijk voor de metal fans? Het nummer 666 wordt vaak geassocieerd met de duivel en wordt ook wel ‘the number of the beast’ genoemd. De duivel en satanisme spelen dan ook vaker een grote rol in de metal wereld. Zo schrijven bands nummers zoals ‘Highway to Hell’ en ‘Runnin’ With the Devil,’ die duidelijk een associatie met de duivel hebben. Gelukkig zijn metalheads niet allemaal satanisten en worden de symbolen vaker gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren. Zo voelen fans een soort verbondenheid door hun ‘horns’ te tonen bij optredens.

Speculeren voor aankomend jaar

Wat blijkt uit 666 pagina’s? Dat de Graspop fans het allerbeste kunnen speculeren. Op pagina 361 werd het overgrote deel van de line-up namelijk al bekendgemaakt. Tussen die pagina en 666 werd er dus 305 pagina’s gespeculeerd over de laatste twee missende headliners. Elke kleine aankondiging van andere metalfestivals door Europa werd aangegrepen als indicatie dat Graspop eindelijk weer met namen zou komen. “Vandaag is de dag” werd bijna elke dag wel door iemand gepost. In totaal zijn er 189 posts geschreven met “vandaag is de dag” erin, en nog steeds wachten we op het nieuws over de laatste twee headliners.

Meest besproken onderwerp: Guns N’ Roses

Waarom de laatste twee headliners zo lang op zich laten wachten zou volgens de community komen door Guns N’ Roses. Sinds de laatste aankondiging is een groot deel van het forum het erover eens dat de band een van de twee ontbrekende headliners is. Graspop 2023 zou moeten wachten met aankondigen tot Axl, Slash en co. zelf hun ‘world tour’ hebben aangekondigd en daarom is het al zo lang stil. Maar niet getreurd, volgens een nieuwsbrief van de band lijkt het erop dat het tourschema deze week aangekondigd wordt. Dan zal er eindelijk meer duidelijkheid zijn over of Guns N’ Roses in Dessel te vinden is dit jaar.

De forumgebruikers  

Er hebben zich in totaal 215 unieke bezoekers gewaagd aan het forum en bijgedragen aan de 666 pagina’s. In totaal schreven zij samen 13.514 posts tot pagina 666. Dat is echt iets waar elk forumlid trots op mag zijn! De top tien forumgebruikers die het meeste geschreven hebben zijn:

 1. xydroh: 1423 posts
 2. Loek123: 1419 posts
 3. Koekdoos: 785 posts
 4. jonasvh: 784 posts
 5. jamel: 615 posts
 6. Joslittel: 549 posts
 7. MetalLimbo: 541 posts
 8. festivalryo: 518 posts
 9. Dr. Hannibal: 420 posts
 10. nikita: 414 posts

Word jij hier nou helemaal enthousiast van? Praat dan mee op het Graspop 2023 forum en zorg ervoor dat het topic 1000 pagina’s behaalt.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Niet meer beschikbaar.