Aanstaande woensdag is het zover: de jaarlijkse Pinkpop Perspresentatie, waar het grootste deel van de line-up bekend wordt gemaakt. Om alvast vooruit te blikken presenteren wij traditiegetrouw de voorspelling van onze forumleden.

Al voor de start van de vorige editie werd op het Festileaks Festival Forum gespard over Pinkpop 2019. Nieuwtjes, geruchten en de grootste wensen: het kwam allemaal voorbij. In februari liep dit uit op het jaarlijks terugkerende Pinkpop VoorSpel.

Zoals ieder jaar hebben we de namen die het meest werden genoemd door deze Festival Experts verzameld en op onderstaande poster geplaatst. Als we de gebruikers van ons Festival Forum mogen geloven, wordt dit de line-up van Pinkpop 2019.

Pinkpop 2019

Artwork: Dave Hänggi.

Betrouwbaarheid

Onze forumgebruikers checken dagelijks tourschema’s, festivals in de buurt en ieder geschreven woord over Pinkpop – altijd op zoek naar hints. Geruchten komen, geruchten gaan en een enkele blijkt te kloppen. De namen op bovenstaande poster blijven een gok, maar ze zijn wel allemaal onderbouwd. Bijvoorbeeld omdat deze namen in de buurt op festivals staan of omdat ze zelf al een hint gaven.

Fleetwood Mac, Mumford & Sons, George Ezra, Tenacious D, Bring Me The Horizon, Krezip en Mt. Atlas zijn in ieder geval al officieel bevestigd. Golden Earring, Bazart en Palaye Royale kondigden zelf hun komst naar Landgraaf aan. De rest weten we aanstaande woensdag 13 maart helemaal zeker. Je volgt de Pinkpop Perspresentatie via Festileaks.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Het festival verwelkomt deze zomer onder andere Fleetwood MacKrezipMumford & Sons en Tenacious D. De rest van de line-up wordt woensdag 13 maart bekendgemaakt tijdens de perspresentatie. Volg de gehele happening hier.

De kaartverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website.

Ben je al helemaal in de Pinkpop-sfeer en wil je de teksten van nummers oefenen? In onderstaande afspeellijst vind je alle artiesten die komend jaar op het festival te vinden zijn.


Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Dianne de Kievit
Chef van de format- en social redactie. Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van J.Bernardt, Editors, Foo Fighters, Anderson .Paak, Royal Blood en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Rock Werchter en als het even kan de hele wereld rondreizen.