7 must-sees op Dauwpop 2023 met o.a. The Prodigy, Wodan Boys en Coach Party

Dauwpop 2023 staat voor de deur. Het festival in Hellendoorn weet zoals vanouds te verrassen met een diverse, imposante line-up. The Prodigy is onbetwist de grootste blikvanger en verzorgt komend weekend het eerste optreden op Nederlandse bodem sinds het overlijden van frontman Keith Flint. Daarnaast blikken we vooruit op nog 6 andere acts die je zeker niet mag missen!

1. Ploegendienst

Het heeft een beetje wat weg van Hang Youth, maar dan met nummers die net iets langer duren dan één minuut. De Nederlandse punkrock band Ploegendienst wijdt hun teksten aan al wat ongemakkelijk is in het leven: van kapotte telefoons tot aan ‘het systeem’ in abstractheid. Door corona verloren ze elkaar even uit het oog, maar inmiddels zijn ze terug met een gloednieuwe EP IK. Na het beluisteren van een aantal tracks zijn wij er vrij zeker van dat Dauwpop 2023 volledig gesloopt gaat worden.

Vrijdag 2 juni, 21:30, Hotel Vegas

2. The Prodigy

Voor het eerst sinds het overlijden van zanger Keith Flint in 2019 keert The Prodigy terug naar Nederland. Deze renaissance is waarschijnlijk het grootste nieuws van aankomend weekend. Hoe gaan de Britten het doen zonder hun gezichtsbepalende frontman? En hoe gaat het publiek reageren nu MC Maxim Reality alleen voor de lastige taak staat om het publiek op te zwepen? Natuurlijk is er in de sneltrein die The Prodigy heet geen tijd voor emotionele speeches tussendoor, want er moet gewoon gebeukt worden. Maar we verwachten een spectaculair eerbetoon aan hun gevallen broeder. En natuurlijk een kolkende menigte, want dat zullen ze toch niet verleerd zijn?

Vrijdag 2 juni, 21:45, Bud Main Stage

3. Wodan Boys

Als je nog energie over hebt na The Prodigy raden we aan om zeker door te rennen naar Hotel Vegas voor Wodan Boys! Deze Hagenezen maken naar eigen zeggen ‘loudmouth rockmusic’. Wat wij horen is vooral ontzettende catchy rock met een sound net zo oppermachtig als de Germaanse God waaraan dit kwartet haar naam ontleent. Met titels als ‘Thunder Glove’, ‘Bells’ en ‘Slam it like Djokovic’ weet je wel hoe laat het is toch? Nog één keer vol gas op de vrijdagavond van Dauwpop 2023!

Vrijdag 2 juni, 23:00, Hotel Vegas

4. Coach Party

Maak kennis met Coach Party! Deze groep uit Isle of Wight maakt spannende indierock die je doet denken aan bijvoorbeeld Wolf Alice. De band speelt energiek en creëert een muur van geluid dankzij de nodige fuzzpedalen. Bassiste en zangeres Jess Eastwood doet daar nog een schepje bovenop door haar vocalen over het publiek uit te storten. Het debuutalbum Killjoy verschijnt op 8 september, maar tot die tijd kunnen we al aardig uit de voeten met de reeds uitgebrachte EP’s. In thuisland Engeland verzorgen ze het voorprogramma van Queens of the Stone Age, toeval?

Zaterdag 3 juni, 16:00, Hotel Vegas

5. Bob uit Zuid

Hij rapt niet over dure spullen en gooit geen hiphop-clichés. Zeg je Bob uit Zuid, dan zeg je karpervissen, ruhrgebied en café de Bok. De Amsterdamse rapper heeft eigenlijk niet zo veel met de hiphop scène en dat zie en hoor je terug in zijn teksten en muziek – die hij overigens zelf schrijft en maakt. Bereid je voor op rap, maar dan anders, met gitaarrifs, orgelgeluiden en drums.

Zaterdag 3 juni, 17:30, Hotel Vegas

6. The Haunted Youth

We schreven in de rubriek ‘Parels op de poster’ al eerder over de Vlaamse indierockers. The Haunted Youth staat aan de vooravond van een drukke festivalzomer. En ook dat is terecht. De band rond frontman Joachim Liebens weet in zeer korte tijd indruk te maken in thuisland België en ver daarbuiten. De groep brengt een geluid met dromerige klanken en melancholie wat je bij vlagen aan The Cure doet denken, maar klinkt toch fris en eigentijds. Gewaagde uitspraak, klopt.

Zaterdag 3 juni, 18:15, King King

7. Bumble B Boy

Het zorgt voor een ietwat ‘bij-zondere’ vertoning op het podium: een overenthousiaste imker met twee uitbundige danseressen en twee wit geschminkte gitaristen. Bumble B. Boy, oftewel Tom Harden, is een van oorsprong Australische muzikant en heeft het naar eigen zeggen niet kunnen maken in de wereld van het kinderentertainment. Dat laatste verklaart misschien wel het uitzonderlijke schouwspel op de bühne. Qua muziek kun je een mix van ritmische post-punk en afrobeats verwachten. Wij zijn bij!

Zaterdag 3 juni, 19:00, Hotel Vegas

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen