Het blokkenschema van Down The Rabbit Hole 2023 is bekend: dit zijn de 9 lastigste clashes

Down The Rabbit Hole 2023 programma
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Met acht nieuwe namen is de muzikale invulling van Hotot, Teddy Widder, Fuzzy Lop, REX en The Bizarre klaar en is het eerste deel van het blokkenschema bekendgemaakt. Zoals altijd zullen er keuzes gemaakt moeten worden. We hebben de planning al helemaal voor je uitgeplozen en presenteren je de negen lastigste clashes in het Down The Rabbit Hole 2023 programma!

Down The Rabbit Hole 2023 biedt met zijn vijf podia een goedgevuld (eerste deel van het) muzikale programma en dan kan een goede planning handig zijn. Tenslotte is het zien van álle festivalacts met de beste wil van de wereld onmogelijk. Help jij ons de knopen door te hakken?

1. Vrijdag: Weval vs. Tramhaus

Vrijdagavond, nog ruim voordat de zon onder zal gaan, dient het eerste planningsconflict van het Down The Rabbit Hole 2023 programma zich aan: een muzikale strijd tussen Amsterdam en Rotterdam. In de Teddy Widder (20.30 – 21.30) kun je genieten van de unieke sound van Weval. Dit Amsterdamse duo schaaft al jaren aan een sound die balanceert tussen energieke elektronische funk en emotionele toetsenarrangementen.

De kleinere Fuzzy Lop biedt tegelijkertijd podium aan het Rotterdamse Tramhaus . Op Best Kept Secret 2022 bewezen deze branieschoppende Rotterdammers zich met een dampend optreden in een overvolle Casbah. Liefhebbers van rauwe punkrock en broeierige postpunk kunnen hier zeker hun hart ophalen.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdag: The Whitest Boy Alive vs. Big Freedia vs. Agar Agar

Het duurt niet lang voordat het volgende dilemma zich aandient en dat tijdens het eerste sunset-slot van het weekend! Op het hoofdpodium (Hotot, 21.30 – 22.30) kun je genieten van The Whitest Boy Alive, met op de achtergrond een ondergaande zon. Een betere setting kun je niet bedenken bij dit dromerige indierockkwartet rond de Noorse multimuzikant Erlend Øye. Hoewel…

Een andere locatie op het terrein (The Bizarre, 22.00 – 23.00) biedt ook zeker een ideale plek voor de onbetwiste Queen Diva of Bounce Music: Big Freedia. Ze werkte samen met artiesten als Beyoncé, Lizzo, Kesha, Jordin Sparks en Drake en haar optreden zal er gegarandeerd voor zorgen dat je een uur lang met je billen staat te schudden.

Of je hierboven nou kiest voor de Hotot of The Bizarre, zal het je in beide gevallen niet lukken tijdig te arriveren bij de show van Agar Agar (Fuzzy Lop, 22:30 – 23:30). Deze Franse electropopformatie staat voor de tweede keer in Beuningen. In 2019 lieten ze al eens zien de perfecte brug te vormen tussen het dag- en nachtprogramma.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: Romy vs. Dam Swindle

We kennen Romy als frontvrouw van The xx, maar in 2020 maakte ze haar solodebuut. Haar werk is vaak minimalistisch, melancholisch en tegelijkertijd meeslepend. Haar meest recente hit ‘Strong’ is een samenwerking met Fred again.., die ook op het Down The Rabbit Hole 2023 programma staat. Zal hij tijdens haar set (Fuzzy Lop, 03.00 – 04.30) zijn gezicht laten zien?

Tegelijkertijd zal het Nederlands house- en technoproducer duo Dam Swindle (voorheen Detroit Swindle) op de bühne staan (REX, 02.30 – 04.30). Ze hebben een unieke stijl waarbij ze gebruik maken van elementen uit oude housetracks. Hun energieke sound zorgt ervoor dat iedereen helemaal uit hun plaat gaat. Eerder waren ze al te vinden op o.a. Dekmantel, Awakenings en Lowlands.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag: Spoon vs. Horace Andy

Spoon bestaat dit jaar 30 jaar en dat vieren ze o.a. met een plekje op het Down The Rabbit Hole 2023 programma. In de namiddag op zaterdag trakteert de Amerikaanse indierockband het publiek op een reis langs het gehele oeuvre in de Teddy Widder (16.30 – 17.30). Sta jij straks mee te zingen op hits als ‘The Underdog’ of ‘Inside Out’?

Of sta je bij die andere rot in het vak? Reggaelegende Horace Andy is namelijk bezig aan zijn zevende decennium als zanger. De rijzige rasta uit Kingston, Jamaica bereikte in zijn carrière niet alleen reaggae-liefhebbers; je kunt zijn stem namelijk ook terughoren op de muziek van Massive Attack. Dit keer neemt hij een ander collectief mee (Dub Asante Band) en zullen ze gezamenlijk de Fuzzy Lop (16.30 – 17.30) laten deinen.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: IDLES vs. Working Men’s Club vs. The Blaze

Op de zaterdagavond staan we net als op de vrijdag op een driesprong. Kies je voor de ogenschijnlijke ongeleide projectielen van IDLES (Hotot, 21.30 – 22.30)? Of gaat je hart sneller kloppen van de dwarse electropop met staccato zang van Working Men’s Club (Fuzzy Lop, 22.15 – 23.15)?

Of je nou kiest voor de Hotot of de Fuzzy Lop, zal het je in beide gevallen niet lukken om het gehele optreden van The Blaze (Teddy Widder, 22.30 – 23.30) mee te maken. Voor dit Franse danceduo zijn video en audio onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op De Groene Heuvels presenteren ze hun splinternieuwe album Jungle: fijnproeverskost voor oren en ogen, want ook live voegt The Blaze indrukwekkende visuals toe aan hun dansbare tunes.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: Stromae vs. Overmono

Zelfs een headliner ontkomt niet aan een clash. In 2022 verkoos het Lowlands publiek zijn show nog tot beste van het weekend; Stromae (Hotot, 23.25 – 00.55) zal met niets minder dan een spectaculaire productie aantreden op het hoofdpodium.

Maar hoewel de Belgische maestro ongetwijfeld een spetterend optreden zal geven, moet je toch naar Overmono (Fuzzy Lop, 23.40 – 00.55) om los te gaan op de spreekwoordelijke dansvloer. De Welshe broers hebben de gave muzikale bommetjes te gooien in het publiek, waarop iedereen helemaal uit hun plaat gaat. De ideale start van de zaterdagnacht!

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zondag: Sleaford Mods vs. Shygirl

Ook de laatste festivaldag zorgt voor breinbrekers in de agenda. Ga jij in de namiddag een kijkje nemen bij Britse postpunkers van Sleaford Mods (Teddy Widder, 16.30 – 17.30)? Of verkies je de industriële mix van hiphop en grime van de eigenzinnige Shygirl (Fuzzy Lop, 16.30 – 17.30)?

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: King Princess vs. Bob Vylan

Mikaela Straus, beter bekend onder pseudoniem King Princess (Teddy Widder, 18.30 – 19.30), speelde slechts één keer eerder in Nederland. Deze singer-songwriter is pas 24 jaar oud, maar mag nu al Harry Styles en Taylor Swift tot haar fans rekenen. Jou ook?

Het contrast met de formatie bob vylan (Fuzzy Lop, 18.30 – 19.15) is enorm. Het Londense duo brengt een crossover van hiphop en punkrock en mocht in 2021 nog het voorprogramma verzorgen van Biffy Clyro. Hier kun je aardig de zondagavond inbeuken.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: Paolo Nutini vs. Nu Genea Live Band

Het allerlaatste dilemma van de dag én het gehele weekend betreft wederom een headliner. Paolo Nutini (Hotot, 21.30 – 22.55), de Schot met Italiaanse roots én een fantastische soulstem, doorbreekt in 2022 acht jaar stilte met het nieuwe album Last Night in the Bittersweet en zal zeker zijn nieuwe materiaal ten gehore brengen deze zomer.

Tegelijkertijd zal Nu Genea Live Band (Fuzzy Lop, 22.00 – 22.55) het publiek opzwepen met een mix van blazers, percussie, funky beats, disco en een geweldige zangeres. Het Napolitaanse dj-duo Massimo Di Lena en Lucio Aquilina brengt namelijk voor live optredens graag een bont gezelschap aan muzikanten mee. Allemaal ingrediënten voor een kolkend sluitstuk van het live Down The Rabbit Hole 2023 programma. Waar ben jij te vinden?

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.