Foo Fighters en Acda en De Munnik op het lijstje voor Pinkpop 2024

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Terwijl de voorbereidingen voor Pinkpop 2023 in volle gang zijn, denkt de festivalorganisatie al voorzichtig na over de editie van 2024. In een interview met de Limburger vertelt Rob Trommelen over de toekomstplannen voor Pinkpop. De MOJO-boeker onthult dat Foo Fighters en Acda en De Munnik grote kanshebbers zijn.

Eerder gaf festivaldirecteur Nick Murray aan dat het steeds lastiger wordt om grote headliners te boeken. Trommelen: “Als je het hebt over klassieke rockheadliners, heb je er misschien nog een stuk of vijftien. Kijk naar befaamde Pinkpop-bands zoals Pearl Jam, Foo Fighters of Red Hot Chili Peppers: die worden allemaal zestig. In de rockscene zie je weinig nieuwe acts die nog echt groot worden.”

Pinkpop 2024

Over een optreden van Acda & De Munnik op Pinkpop 2023 zegt Trommelen: “We zaten helaas al vol, maar als er iets uitvalt dan zullen we zeker bellen. Maar waarschijnlijk gaat dat eerder 2024 worden.” Voor Pinkpop 2024 wordt ook gemikt op de komst van Foo Fighters: “Dat is nog rommelig en weinig concreet.” Maar één ding is al wel zeker: Jiri11 zal het festival volgend jaar openen.

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het evenement kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de aller grootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Op Pinkpop weet je wat je kunt verwachten en dat maakt het ieder jaar weer een gevoel van thuiskomen, daar in Landgraaf.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva