Parels op de poster: Caroline Polachek op Best Kept Secret 2023

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Caroline Polachek op Best Kept Secret 2023!

Caroline Polachek staat dit jaar niet alleen op Best Kept Secret 2023, maar gaat meerdere festivalweides af. Zo staan Sziget, Primavera Sound en Roskilde ook nog op het programma. Een drukke festivalzomer voor de pop-diva uit New York. Maar wat kun je precies van haar verwachten op al deze festivals? Wij nemen je in vogelvlucht mee door haar carrière!

Ervaren nieuwkomer

Voordat Caroline Polachek als solo-artiest het podium op ging, was er al een flink muzikaal CV opgebouwd. 10 jaar lang vormde ze samen met Aaron Pfenning en Patrick Wimberly de band Chairlift. Een synth-pop band die de voortekenen vormde voor welke kant Caroline uiteindelijk op zou gaan. In deze periode knalde ze er ook nog een solo album uit onder het pseudoniem Ramona Lisa, genaamd Arcadia. Ohja, en gooi er ook nog maar muzikale projecten bij met namen als Charli XCX en Beyoncé.

Nieuwe deuren openen

In 2019 is het dan eindelijk zo ver, tijd voor het eerste solo-album onder eigen naam. De eerste single die de wereld in gaat, ‘Door’, gooit meteen hoge ogen. En de verwachtingen zijn hoog gespannen. Maar geen zorgen, het album Pang wordt lovend ontvangen, door zowel het publiek als critici. De plaat heeft alle varianten van pop in zich, en is een combinatie van bekende geluiden, gegoten in een nieuwe jas.
Met ‘So hot you’re hurting my feelings’ als meest succesvolle voorbeeld hiervan. Met deze single is Caroline Polachek niet meer weg te denken uit de pop-scene.

Top pop

Na dit succesvolle album gaat het hard met Caroline Polachek. Van openen voor Dua Lipa tot aan het maken van film-soundtracks. Maar nog belangrijker, hoe zit het met het twee album en bijbehorende shows? Met plaat nummer twee, Desire I Want To Turn Into You, wordt uitgebreidt op de sound van het eerste album en is er weer pop in zijn beste vorm te horen. En wat de shows betreft wordt er ook goed uitgepakt. Haar liveoptredens zijn meeslepend en theatraal op muzikaal vlak. En met haar opvallende gevoel voor mode en zorgvuldig gekozen visuals tilt Polachek de optredens naar het volgende niveau.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.