Pinkpop overweegt vierde dag en groei naar 80.000 bezoekers

Pinkpop publiek
Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Drie dagen Pinkpop is al geweldig, maar hoe leuk zou het zijn als er een extra dag bij zou komen? In een interview met de Limburger vertelt MOJO-boeker Rob Trommelen dat de organisatie erover nadenkt om flink uit te breiden, zowel qua grootte als qua aantal dagen.

Voor het jubileumjaar in 2019 had Pinkpop al geprobeerd een extra dag aan het weekend te plakken. Het idee was om als cadeau aan toenmalige festivalbaas Jan Smeets te regelen dat Neil Young kwam optreden. Helaas was de zanger niet beschikbaar, waardoor de extra dag niet doorging. Het idee van een extra dag is daarna wel altijd blijven leven, vertelt Rob Trommelen.

Meer bezoekers

Pinkpop kan elke dag 70.000 bezoekers ontvangen, maar volgens Trommelen is doorgroeien naar 80.000 een uitdaging die zeker mogelijk is. In 2022 trok het festival in totaal 108.250 bezoekers gedurende het hele weekend, wat het idee van een extra dag niet onredelijk maakt. Steeds meer festivals kiezen voor een extra dag, zoals de stille disco op donderdag bij Lowlands en het volledige programma op donderdag bij Rock Werchter. Als het werkt voor die festivals, waarom dan niet ook in Landgraaf?

Bij Pinkpop kun je dit jaar op donderdag vanaf 18.00 uur al op de camping terecht. Zo kun je samen met vrienden jullie tentenkamp opzetten en een paar biertjes drinken. Een feesttent met dj’s op de camping openen of een klein deel van het terrein alvast openstellen is ook een goed idee. Door de donderdag op te leuken, kan het binnen een paar jaar uitgroeien tot een volwaardige dag met een podiumprogramma. Om meer mensen van boven de rivieren aan te trekken, gaat het festival campagne voeren met het idee “goed vertoeven in Zuid-Limburg met bourgondisch leven, lekker eten en drinken.”

Voldoende headliners

Al met al lijkt het erop dat de organisatie serieus nadenkt over de toekomst van het festival en hoe het kan blijven groeien en ontwikkelen. Een extra dag op donderdag kan een interessante optie zijn voor Pinkpop, maar het zal nog moeten blijken hoe deze dag ingevuld gaat worden. Pinkpop-directeur Niek Murray heeft immers gezegd dat headliners vinden moeilijk is en dat het festival maar keuze zou hebben uit 15 artiesten. Is een extra dag dan wel realistisch? Het is in ieder geval duidelijk dat de organisatie van Pinkpop nog genoeg uitdagingen en kansen ziet voor de toekomst.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen