Pinkpop krijgt vergunning voor vierde festivaldag in 2019

2331
Pinkpop 2017
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

De gemeente Landgraaf wil Pinkpop 2019 een vergunning geven om uit te breiden met een extra dag. Het Limburgse festival kan volgend jaar dus vier dagen duren.

De gemeente heeft 12 december het voornemen kenbaar gemaakt om een omgevingsvergunning te verlenen voor “het éénmalig uitbreiden van Pinkpop met één dag en het verlengen van de eindtijd van één dag”. Een oplettende Festileaks-lezer zag het besluit van de gemeente via overheid.nl en tipte de redactie.

Er wordt dus niet alleen een vergunning voor een extra dag verleend, maar ook de eindtijd van één dag wordt verlengd. Festivaldirecteur Jan Smeets beloofde eerder al een “nog grotere act” aan te kondigen op de dag waarop ook Fleetwood Mac speelt. Kunnen we deze twee gegevens koppelen?

Pinkpop zelf heeft tot nu toe niets bevestigd over een extra dag. Wel zijn er al sinds juni geruchten over vier dagen festival, sinds een uitspraak van Smeets. “We doen het er niet om; we gaan geen vierde of vijfde dag erbij doen, als we voor deze dagen geen interessant programma kunnen vastleggen,” zei de festivalbaas toen over een mogelijke verlenging.

Festileaks heeft contact opgenomen met Buro Pinkpop maar kreeg nog geen gehoor.

Speculeren kan via het Festileaks Festival Forum.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Pinkpop 2019

Pinkpop 2017
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival van de wereld. In 2019 vindt het festival plaats van 8 t/m 10 juni in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Er wordt nog steeds druk gespeculeerd over een vierde dag, maar het is nog niet bekend of deze er is en wanneer. Met Mumford and Sons en Fleetwood Mac zijn de eerste twee headliners bekend. Ben je benieuwd wie er kans maken op de andere headlinerspot? Check hier onze geruchtenlijst.

Kaarten gaan zaterdag 16 maart om 10:00u in de voorverkoop. Meer info over de ticketverkoop vind je op de officiële website van het festival.

Wil je alvast genieten van de bands die volgend jaar op Pinkpop staan? Beluister dan onze Spotify-playlist van het festival.

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.