Deze 5 must-see acts wil je niet missen op Jera On Air 2023

Jera On Air 2018
Foto: Sam / Festileaks

Vandaag (donderdag) brast het feestgedruis in Ysselsteyn weer los. Drie dagen lang kun je genieten van de beste heavy acts op Jera on Air 2023. Tenminste vijf van de namen op de line-up trokken onze aandacht: deze acts zijn namelijk terug van weggeweest of er is iets bijzonders mee.

Met zoveel toffe namen op de poster is het natuurlijk een moeilijke keuze waar je nu precies naartoe moet gaan. Onderstaande acts hebben de afgelopen jaren een pauze genomen, staan alleen op dit festival of zijn nu terug in een andere bezetting. Allemaal zijn nu klaar om het podium weer in volle glorie te bestieren. Een extra reden dus om ze op Jera on Air 2023 te gaan bekijken.

1. The Ghost Inside

In 2020, iets meer dan 4 jaar na de verschrikkelijke crash waarbij drummer Andrew Tkaczyk zijn been verloor en de rest van de bandleden zwaargewond raakten, kwam The Ghost Inside terug met hun self-titled rentree-album. Daarin vond de band een nieuwe mix van zwaarheid, verdovende gitaren, keiharde drums en uit het hart gezongen teksten die een hoopvolle toekomst beloven.

De Amerikaans band stond in 2015 voor het laatst op een festival in Nederland maar met hun recente shows, zoals op Graspop 2023, bewijzen ze dat ze nog steeds een van de beste live bands zijn in de internationale metalcore scene. Deze band wil je dus niet missen! Ze staan op zaterdag van 23:00 tot 00:00 in de Vulture.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

2. John Coffey

Zes jaar na de laatste show in Paradiso is John Coffey terug met nieuwe songs, een nieuwe show en vooral heel veel energie. Inmiddels heeft de band alweer een aantal optredens achter de rug, komt er nog een AFAS show aan en lijkt er binnenkort ook een nieuw album te verschijnen. Maar niet voordat John Coffey de tent af gaat breken op Jera on Air dit jaar.

Op Paaspop ontstond de eerste moshpit al bij het allereerste nummer en het feestgedruis hield daarna ook niet meer op. Bij het tweede nummer ‘Broke Neck’ vloog het bier door de lucht alsof het Pinkpop 2015 is. Ongetwijfeld gebeurt dit aankomen weekend ook, zorg dus dat je zaterdag van 16:00 tot 16:45 in de Eagle bent!

Photo: Femke Valks / Festileaks

3. Heideroosjes

In 2012 stonden de Heideroosjes hoog op de poster van Jera on Air. Daarna werd het stil rondom de punkband. In 2019 maakten de heren een comeback en speelde ze ook een festivalshow op Jera on Air. Inmiddels heeft de band hier nu al 7 keer gestaan. De punklegendes besloten deze zomer slechts op één Nederlands festival te spelen. En dat is natuurlijk Jera on Air! Als je zin hebt om wat nostalgische punk te ervaren, zorg dan dat je zaterdag van 17:30 tot 18:30 in de Eagle bent.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

4. Fever 333

Fever 333 was in 2019 nog op het festival in Ysselsteyn te vinden. Toch is er iets bijzonders aan de hand. De band rondom Jason Aalon Butler is namelijk verder compleet van formatie veranderd en daarom wellicht toch iets vernieuwender dan je zou verwachten. Chaos tijdens deze show kun je sowieso verwachten. In 2019 klom Jason Aalon Butler nog in een paal van de tent waaruit hij naar beneden sprong. Op Graspop en Rock Am Ring zocht hij weer een plek om op te klimmem. Welke plek zal hij op Jera on Air uitkiezen dit jaar?

De band heeft een duidelijke missie. De teksten van de band richten zich voornamelijk op maatschappelijke problematiek. Tijdens de show word je volledig in deze boodschap meegenomen! Als je naar een show met ontzettend veel energie wilt, dan moet je hoe dan ook vrijdag van 19:15 tot 20:00 in de Eagle zijn.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

5. Call It Off

Officieel is Call it Off eigenlijk niet helemaal weggeweest, maar in 2020 maakte Call It Off bekend ermee te stoppen. In mei 2022 speelde de band een afscheidsshow in Dynamo in Eindhoven, maar dat afscheid? They called it off. Gelukkig maar, want Call It Off is terug met een nieuwe bezetting en nieuw materiaal. Verwacht tijdens deze show stomende punkrocktracks, strakke gitaartunes en een hele hoop energie. Op vrijdag staat Call It Off in de Hawk van 21:00 tot 21:45. Hier wil je bij zijn!

Jera on Air Logo

Jera on Air 2024

Locatie
Nederland
Ysselsteyn, Nederland
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen