Foo Fighters bevestigt “a whole fucking tour” voor 2024 tijdens surprise show op Glastonbury 2023

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Foo Fighters gaan ook in 2024 op tour! Dat bevestigde frontman Dave Grohl op de Pyramid Stage op Glastonbury 2023 tijdens de groep zijn verrassings-set op het festival.

Ineens stond daar een vreemde naam op de line-up van Glastonbury 2023. ‘The Churnups’ zouden op de vrijdag van Glastonbury om 18:15 optreden voor Royal Blood en headliner Arctic Monkeys. Vele namen gingen al rond zoals Pulp en die hoopvolle Oasis-fan zal je altijd houden. Maar nee hoor, het gerucht ging al een tijdje rond en het bleek waar: Het was een surprise optreden van Foo Fighters! Om 18:15 (Engelse tijd) rende frontman Dave Grohl met zijn orkestje de befaamde Pyramid Stage op. 25 jaar na hun eerste optreden op het legendarische festival, om precies dezelfde tijd. Wat een cadeautje! De welbespraakte Grohl moest het deze keer kort houden, want de Foo’s hadden maar een uur de tijd om hun rockklassiekers over Worthy Farm af te vuren.

Zomer 2024

De band heeft iets te promoten. In het begin van juni kwam de langverwachte plaat ‘But Here We Are’ uit, een album opgedragen aan hun vorig overleden drummer Taylor Hawkins en Grohl’s moeder, Virginia Grohl. Hoewel ze al een tijdje aan het touren zijn, moest Europa het vooralsnog doen met een exclusieve show op Rock Am Ring en Rock Im Park. Maar daar komt volgend jaar verandering in!

Alsof deze verrassing op Glastonbury nog niet genoeg was heeft Dave Grohl nog een boodschap voor het publiek: “I already know we’re coming back next summer for a whole fucking tour so you can come see us at that fucking show.” spuwde de frontman het festivalterrein op en de woonkamers in.

In gekuist Nederlands: Foo Fighters is in 2024 terug is voor een volledige tour! We weten dat ze hoog op het verlanglijstje staan voor Pinkpop 2024 en door een gulle Herman Schueremans weten we ook voor wat betreft Rock Werchter 2024 waarschijnlijk al genoeg. Waar zie jij de groep graag verschijnen?