Rock Werchter directeur hint naar Foo Fighters voor 2024

De directeur van Rock Werchter, Herman Schueremans, laat tijdens een interview een grote hint vallen over een headliner van 2024. Zal het zo zijn dat de Foo Fighters in 2024 op het festival in België staan?

Rock Werchter kampte dit jaar met een grote afzegging toen bekend werd dat Stromae de rest van zijn tour cancelde. Er ging een hardnekkig gerucht rond dat de Foo Fighters de maestro zouden vervangen, maar dit bleek uiteindelijk niet waar. In een nieuw interview van StuBru voor het programma ‘Radar op de festivals’ gaat de directeur van het festival nu direct in op deze geruchten.

Hij geeft daar aan: “Foo Fighters als vervanger van Stromae kon dit jaar niet meer. Maar soms moet je dingen één jaar laten liggen zodat ze nog beter worden”. Hiermee kweekt Herman hoop voor vele fans van de Foo Fighters om ze volgend jaar op het festival te zien.

Een bewogen jaar voor de Foo Fighters

De band onder leiding van Dave Grohl heeft een heftige tijd achter de rug. Na het overlijden van Taylor Hawkins waren ze hun drummer kwijt. Afgelopen mei werd het stokje doorgegeven aan de nieuwe drummer Josh Freese. Al snel volgde een nieuw album, ‘But Here we Are’ en een Amerikaanse tour. Dit was ook mede de reden dat de band niet op Werchter kon staan dit jaar.

Er waren overigens wel twee Europese shows van de band. De zusterfestivals Rock am Ring en Rock im Park wisten de formatie te strikken voor exclusieve optredens. Wil je weten wat je eventueel kunt verwachten van de mannen op Rock Werchter 2024? Bekijk dan onze recensie van deze show.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Måneskin
Dua Lipa
Foo Fighters
Tickets Kopen