De 10 lastigste clashes in de timetable van Pukkelpop 2023

Het puzzelen met de timetable van Pukkelpop 2023 is officieel begonnen! Welke artiesten krijgen jouw ruggensteun in deze tien epische clashes?

Pukkelpop biedt met zijn acht podia een boordevol programma en plannen is dus handig. We helpen je graag op weg met de tien meest ondraaglijke clashes.

Geef eerst je eigen voorlopige keuze aan, en check dan meteen wat andere lezers hebben gekozen. Wie weet brengt het resultaat je nog op andere gedachten!

1. Yungblud vs. Ezra Collective

Net als veel generatiegenoten schoof de Brit YUNGBLUD (Main Stage 20:50-21:50), die oorspronkelijk hiphop met rock vermengde, steeds verder op richting poppunk. Is dat helemaal je ding, dan is zijn show de ideale aanleiding om alvast post te vatten dichtbij het hoofdpodium waarop even later ook Billie Eilish te zien is. Heb je het daarentegen graag een beetje groovier, dan kies je beter voor de Londense jazzfunk van Ezra Collective (Club 20:45-21:45), die ook niet vies zijn van een streepje grime.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

2. Billie Eilish vs Altın Gün

Billie Eilish (Main Stage 23:00-00:30) is vermoedelijk de populairste naam op de line-up dit jaar, en dus wil je haar waarschijnlijk sowieso zien – we kunnen dat ook iedereen aanbevelen. Maar wordt de drukte je teveel, vind je haar toch wat overroepen, of ben je verslingerd aan psychedelica, dan bieden de Turks-Nederlandse band Altın Gün (Club 23:25-00:25) een uiterst aanstekelijk alternatief.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

3. Bombay Bicycle Club vs Nabihah Iqbal

Een heel spijtige overlapping voor indiefans: de langverwachte terugkeer van de charmante band Bombay Bicycle Club (Marquee 14:55-15:45), die sinds 2014 niet meer in België te zien was, en de voor zover wij weten allereerste (festival?)show van Nabihah Iqbal (Lift 14:50-15:40). Zoals je aan de foto’s al kan zien maken ze beide dromerige indiepop, maar bij Iqbal (die ook DJ is) nemen de beats vaker de overhand.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

4. Limp Bizkit vs Amyl & the Sniffers

Naar het schijnt zijn er liefhebbers van luide gitaren die twijfelen tussen de nillies-numetal van Limp Bizkit (Main Stage 19:40-20:40) en de ontwapenend baldadige garagepunk van Amyl and the Sniffers (Club 19:40-20:40). Voor wie denkt dat Bizkit een Belangrijke Band is waarnaar je nostalgisch hoort te zijn: wij zaten in de middelbare school toen de groep piekte, en we zijn nostalgischer naar brooddozen en turnlessen dan naar deze slappe oude raprockkoek. Doe jezelf een plezier en snuif de nostalgie van de toekomst op bij één van de opwindenste rockbands van vandaag.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

5. Joji vs REMA

Zaterdag staan er twee acts tegenover elkaar geprogrammeerd die vorig jaar de hitlijsten haalden – zeldzaam op Pukkelpop – en die bovendien allebei uit een land komen waaruit we hier weinig artiesten zien. In de Marquee speelt Joji (20:40-21:40), een Japanner die een radiohit had met de ontroerende ballad ‘Glimpse of Us’, maar vaak wat elektronischer uit de hoek komt. In de Dance Hall wordt het druk voor de Nigeriaan REMA (21:10-22:10), die een nog grotere hit scoorde met ‘Calm Down’.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

6. Sherelle vs Steve Lacy

Eén van de meest uitzinnige feestjes van Pukkelpop 2023 zal zich vermoedelijk zaterdag tussen 22:00 en middernacht in de Booth plaatsvinden. Dan speelt daar namelijk de 29-jarige Londense Sherelle ten dans, die vol overgave in de platenbakken met afgeprijsde drum ’n bass uit de 90s graait. Voor de volhouders wordt dat twee uur zweten, wie het na een uurtje wel gezien heeft kan terecht bij de veelzijdige Steve Lacy (Marquee 22:50-23:50) voor live R&B van de bovenste plank.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

7. Angèle vs OSEES

De Brusselse Angèle (Main Stage 23:50-01:00) brengt zaterdag de sfeer van de hoofdstad naar de Kiewitse festivalweide. Wie haar echter op CORE al een thuismatch zag spelen, of zo naderhand wel zin heeft in een stevige portie uitzinnige rock, sturen we echter zonder pardon richting Osees (Club 23:50-00:50). Die veranderden tijdens Le Guess Who? in 2021 een zaal met verplichte zitplaatsen in een kolkende massa. Stel u voor wat ze in een tent op Pukkelpop kunnen aanrichten.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

8. Bicep vs 2manyDJs

Er zal zaterdag wat afgedanst worden, want een eind na middernacht staan ook nog Bicep (Dance Hall 00:45-02:00) en 2manydjs (00:40-01:55) op het programma. Mogelijk een redelijk hartverscheurende keuze voor liefhebbers van het betere gebonk, maar we zouden je bij deze toch echt de gebroeders Dewaele willen aanbevelen. Bicep speelt op elk festival min of meer dezelfde tracks, maar bij 2manyDJs mag je je zeker in België altijd aan muzikale verrassingen verwachten.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

9. King Gizzard & the Lizard Wizard vs Loyle Carner

Vorig jaar hebben wij King Gizzard and the Lizard Wizard (Marquee 19:10-20:10) op deze pagina’s de beste band ter wereld genoemd, en eerder dit jaar waren we erbij toen ze de Amsterdamse Gashouder deden ontvlammen. Qua advies bij deze clash zou dat moeten volstaan, maar moet je van epische psychedelische rocknummers net zo hard geeuwen als de Londense rapper Loyle Carner (Dance Hall 19:10-20:10) op de foto hierboven, dan is zijn haarscherpe hiphopshow vast een beter idee.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

10. Foals vs Beartooth

Wie van strak gespeelde, meticuleus in elkaar gezette rocksongs houdt, is waarschijnlijk geneigd zich zondagavond naar de Marquee te begeven voor Foals (21:35-22:35). Dat zal vast weer de moeite zijn, maar wie echt met een klepper wil afsluiten en tegen een stootje kan, zouden we eerder de machtige metalcoreband Beartooth (Backyard 21:35-22:35) aanraden. Of je dan nadien nog energie over hebt voor The Killers? Daar zouden we ons nu eens echt niets van aantrekken.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 17-20 augustus 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.