Advertisement

De liefde tussen Angèle en Brussel is wederzijds op CORE Festival 2023

Photo: CORE Festival 2023

Angèle houdt van Brussel, zo zingt ze op haar meest recente album. En Brussel houdt ook van Angèle, zo wordt vanavond duidelijk. Op CORE Festival 2023 speelt de popster haar grootste headline-show in de stad waar ze is opgegroeid. Een overwinningstocht op eigen bodem.

Angèle heeft een 2023 om u tegen te zeggen. In april stond de Belgische ster op Coachella in de Verenigde Staten, waar haar show de ene na de andere lovende recensie binnensleepte. In augustus doet ze bovendien haar grootste festivaloptreden ooit op Pukkelpop. En tussendoor speelt de Brusselse in haar thuisstad als ultieme headliner op CORE Festival 2023.

Een indrukwekkend podium

Zaterdagavond om half 12 stapt Angèle de mainstage van CORE op. Na de funky disco van Nu Genea en de hiphop van Masego, Pusha T en NxWorries is dit de eerste grote popshow op het grootste podium. En je merkt dat het publiek er even in moet komen. Het mooi aflopende veld van de Ardo staat nog niet volledig vol als de openingsvisuals de schermen verlichten.

Photo: CORE Festival 2023

Om maar meteen met die visuals te beginnen: het volledige hoofdpodium is eigenlijk één groot scherm, van 1.556 vierkante meter in totaal. En dit komt bij deze headliner eindelijk echt tot z’n recht. Van de roze achtbaanbeelden tot de Nyan Cat-versie van haar hondje, de kleuren springen er zo uit dat een zonnebril niet overbodig is. Maar de schermen zijn vooral indrukwekkend tijdens een rustiger moment. Helemaal op zwart, behalve de haarscherpe beelden van Angèle zelf omgeven door duizenden vuurvliegjes.

Strakke choreografieën

Dat deze show klaar is voor grote headline-posities zoals op Pukkelpop, bewijst Angèle vanavond zeker. Naast de visuals zijn er strakke choreografieën met dansers en ook een podiumplatform dat de hoogte in rijst. Een figuurlijk hoogtepunt is het nummer ‘Ta reine’, dat de zangeres met een regenboogvlag om de schouders zingt. Het heeft allemaal veel weg van de shows van Dua Lipa, wiens stem vanavond op tape aanwezig is voor de gezamenlijke hit ‘Fever’.

Photo: CORE Festival 2023

Toch zorgt deze grootsheid ook voor een klein kritiekpunt. De hele show is zo strak georganiseerd, dat er weinig ruimte overblijft voor improvisatie. Als fan zou je willen dat dit bijzondere optreden in thuisstad Brussel ook echt uniek aanvoelt, maar er zullen weinig verschillen zijn met Amsterdam gisteravond. Nu moeten we het doen met een paar woorden van Angèle over hoe geweldig ze het vindt om hier te staan.

‘Bruxelles, je t’aime’

Anderhalf uur is misschien ook nog net te lang. In het eerste deel komen verschillende albumtracks voorbij waar het publiek veel doorheen praat. Maar dan start met prijsnummer ‘Libre’ het laatste half uur, waarin de hoogtepunten wel in grote hoeveelheden over het publiek worden uitgestrooid. Het subtiele ‘Flou’, ‘Fever’ en natuurlijk superhit ‘Balance ton quoi’ als afsluiter van de normale set.

Met de druk van de strakke choreografie achter zich, breekt nu ook echt de zon door op Angèle’s gezicht. De reguliere show voelde niet bijzonder speciaal, maar de toegift van twee nummers maakt dit meer dan goed. Voor ‘Démons’ nodigt ze de Belgische rapper Damso uit op het podium, en daarna komt het moment waarop iedereen heeft gewacht. Met de Belgische driekleur om de heupen zingt Angèle ‘Bruxelles, je t’aime’ in haar thuisstad voor haar thuispubliek. Op het scherm vallen de wafels spontaan uit de lucht.

CORE Festival Logo

CORE Festival 2023

Locatie
België
Brussel, België
Datum 27-28 mei 2023
Line-up
Moderat
alt-J
Angèle
Moderat, alt-J, Angèle +66 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.