Hoogtepunten Down The Rabbit Hole 2023 dag 2: creativiteit, vogelspotten en taart bij Burna Boy

idyllisch veldje
Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Spetter pieter pater, de tweede dag van Down The Rabbit Hole 2023 was rijkelijk gevuld met regenwater. Maar goed dat dat de pret niet drukken kon, en de feestlust uiteindelijk ook op zaterdag overwon. We nemen je mee in een greep uit de talloze hoogtepunten van de zaterdag van DTRH 2023.

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Indansen bij Altin Gün

De eerste serieuze regenbui van het weekend klettert op de planken voor de Hotot, maar toch weet Altin Gün ze in de middag te vullen met enthousiaste danskonijnen. Het eerste herstelpilsje zit er weer in, de nevel in het hoofd is weer langzaam opgelost en Altin Gün voorziet je van de ideale soundtrack voor een voorzichtig eerste dansje. Hoewel, voorzichtig, de handjes gaan en masse op en neer en spelen luchtpiano op de bezwerende Turkse synthriedeltjes. Tegelijkertijd wiegen de heupen stevig op de funky baslijnen. Wereldmuziek, werelds uitgevoerd.

Foto: Boy Janissen (Down The Rabbit Hole 2023)

Deelnemen aan een vogelspotcursus in het Idyllische Bos

Heb je even een dood uurtje tussen twee van je favoriete acts? Ga op ontdekkingstocht! Er zijn 1001 dingen te doen op Down The Rabbit Hole, vaak met een legendarische dosis willekeurigheid. Zo kun je bij de kinderopvang in het Idyllische Bos puzzels maken, deelnemen aan een bingo en zelfs mee op vogelspotcursus. Ranger Karel vertelt je alles over de Tjiftjaf, inheemse varensoorten en onomatopeeën. Wel even goed checken op teken na afloop, want het DTRH-oerwoud is ruig en onverbiddelijk.

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Lachen naar het vogeltje tijdens de Festileaks meet-up

Wat heerlijk om al jullie feestelijke koppies te zien! Tijdens de Festileaks meet-up maakten we kennis met trouwe volgers, graag geziene forumgasten en onze razende reporters. En natúúrlijk poseerden we graag voor de goed gevulde groepsfoto, zeker toen het eerste zonnestraaltje van de dag onze gezichten verwarmde. Zien we jou weer op Lowlands?

Foto: Nikki Born (Down The Rabbit Hole 2023)

Je creatief uitleven op de Bermuda of het Idyllische Veldje

Als het denkvermogen nog even op gang moet komen, kun je maar het beste met de handjes gaan werken. Gelukkig biedt Down The Rabbit Hole legio mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. Zo kun je op de Bermuda je eigen hoed versieren of je eigen t-shirt beschilderen. En als je echt even nergens over na kan of wil denken, dan raap je gewoon een hoelahoep van de grond en swing je de ellende zo van je af op de Caribische klanken op het Idyllische Veldje.

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Moshen bij Death Grips

Moshpits, circlepits, wall-of-deaths, roeipolonaises: het optreden van Death Grips op Down The Rabbit Hole 2023 had het allemaal. Het hiphoptrio uit Californië gaf in de Teddy Widder absoluut een van de meest energieke shows van het weekend. Tegendraads en soms een tikkeltje maf met songtitels als ‘You Might Think He Loves You for Your Money but I Know What He Really Loves You for It’s Your Brand New Leopard Skin Pillbox Hat’. Vuisten gebald, borst naar voren en rammen maar.

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Visueel spektakel bij The Blaze

De twee heren van The Blaze, Guillaume en Jonathan Alric, staan op de Teddy Widder achter een rookgordijn, een beetje weggestopt in de anonimiteit. Hoewel ze zich vast niet hoeven schamen voor hun guitige gezichtjes, laten ze liever de enorme led-schermen met daarop een reeks imposante visuals het beeld van de show bepalen. Het is wellicht ook wat je mag verwachten van een duo dat voor hun eerste videoclip al meteen een UK Music Video Award in de wacht sleepte.

Tijdens deze passage op Down The Rabbit Hole 2023 komt vooral veel werk van het meest recente album Jungle voorbij, waarvan setcloser ‘Dust’ het absolute hoogtepunt is. The Blaze zet vanavond haar toeschouwers letterlijk in de spotlights, want die dansen door het dak en laten zich van hun beste kant zien.

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Bouncen bij Burna Boy

Laten we eerlijk zijn, voor aanvang van zijn show stond Burna Boy met 1-0 achter. Oorspronkelijk zou Stromae het headline-slot vullen, en het Nigeriaanse afropop-fenomeen maakte afgelopen maand niet echt een goede beurt door een vol Gelredome in de kou te laten staan. Maar Burna Boy is vandaag prima op tijd en vastberaden om van zijn 32e verjaardag – hij mag om stipt twaalf uur zelfs de kaarsjes uitblazen op een enorme taart – een onvergetelijke feestelijkheid te maken. Het swingt, het is extravagant en bovenal steengoed. Waar Fred again.. gisteren de gedoodverfde favoriet was, gaat Burna Boy er vanavond dik verdiend met de winst vandoor.

Foto: Nikki Born (Down The Rabbit Hole 2023)

Aftoppen in The Bizzare

Vorig jaar maakte The Bizzare zijn entree op Down The Rabbit Hole en dit jaar is de bizarste tent van het festival geüpgradet met een feestbalkon. Daarmee is het één van de ultieme hotspots geworden tijdens de DTRH-nachten. Zeker op de zaterdagnacht, wanneer Philou Louzolo de aanwezige danskonijnen vakkundig naar de getver draait. Aangekleed met tropische palmbomen, lekkere loungebanken en ondeugende dansblokken is het op twee etages feest. The Bizzare haalt het Ibiza-gevoel naar Beuningen.

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.