Advertisement

R.I.P. spaarrekening: dit kost een muntje op Lowlands 2023

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De muntprijs voor Lowlands 2023 is eindelijk bekend. Tijdens de aankomende editie reken je €3,50 af voor een biertje op het festivalterrein. Dit is een verhoging van twintig cent ten opzichte van vorig jaar. 

Het was al een beetje te verwachten na Down The Rabbit Hole en Pinkpop, aangezien die festivals ook allebei door MOJO worden georganiseerd. Maar een munt op Lowlands 2023 zal net als daar €3,50 kosten. Dat staat in de FAQ van het festival. Dit betekent dat je (waarschijnlijk) voor een normaal biertje €3,50 kwijt bent aankomende editie. 

Deze stijging zat er al een beetje aan te komen. We zien het overal, bijna alle festivals verhogen de muntprjis. Down The Rabbit Hole, Pinkpop, zelfs bij de Zwarte Cross kost een munt meer dan €3. Zij krijgen immers ook te maken met inflatie en leveranciers die hun prijzen omhoog doen. Dit zien we helaas terug in de prijs die bezoekers betalen voor de kaarten voor het festival en de munten op het festival zelf.

Vorige edities 

We zien dit jaar een stijging van 6,06% bij Lowlands ten opzichte van 2022. Dit is gelukkig wel minder dan de prijsstijging van Lowlands 2019 naar 2022. Tussen deze twee edities steeg de muntprijs namelijk met 13,79%. Natuurlijk is het wel zo dat als er in 2020 en 2021 een editie was geweest, de prijs waarschijnlijk iets geleidelijker omhoog was gegaan. 

Muntloos

Eigenlijk zou Lowlands vanaf 2023 muntloos verder gaan. Eerder was echter al duidelijk uit de FAQ dat we dit jaar gewoon weer munten zouden kunnen kopen op het terrein. Misschien is dit dan wel echt het laatste jaar dat er munten gebruikt worden op Lowlands en stappen ze pas in 2024 over op een bancair systeem.

Het blokkenschema wordt ook bijna bekend gemaakt en we kunnen de dagen tot Lowlands 2023 inmiddels gaan aftellen. Wil je meer voorpret? Praat dan gezellig mee op ons Festileaks Forum! Of begin vast met inluisteren via onze Spotify playlist.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.