Advertisement

Lowlands 2023 toch nog niet zonder consumptiemunten

Gorillaz - Lowlands 2018 - Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Hoe duur ze gaan zijn weten we nog niet zeker, maar de munten zijn in 2023 nog wel aanwezig op het terrein van Lowlands. Ondanks de plannen van vorig jaar om hiervan af te stappen.

In 2022 vertelde Eric van Eerderburg nog bij BNR Nieuwsradio dat het festival af wou stappen van het muntensysteem. Toen werd het plan gemaakt om in 2023 volledig over te gaan op een bancair systeem. Alleen voor wie goed oplet staat in de FAQ van het festival al dat munten op Lowlands 2023 afgerekend kunnen worden met zowel PIN als contant geld dit jaar.

Betalen met je bandje

Er is nog geen sprake van een bandje met een RFID chip net als op Tomorrowland of Sziget. Op bijvoorbeeld Tomorrowland koop je online ‘pearls’ die vervolgens op je bandje staan. Met die ‘pearls’ kun je op het festival eten en drinken halen. Zo behoud je het idee dat je in een festivalbubbel zit met een andere valuta. Maar komt er geen fysieke munt meer aan te pas. Een voordeel hiervan is dat er minder plastic wordt gebruikt en het dus een stuk milieuvriendelijker is. Een andere reden dat festivals ook overstappen op dit soort systemen is omdat het verschil tussen een halve en hele munt steeds groter wordt. Maar wanneer we dit op Lowlands kunnen verwachten? Dat blijft nog even de vraag.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.