Advertisement

Zwarte Cross 2023 kondigt fors hogere muntprijs aan

Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Ook de Zwarte Cross moet er aan geloven, de prijs van een consumptiemunt is dit jaar fors hoger dan voorgaande jaren. Je gaat dit jaar €3,10 betalen per muntje.

Helaas kan ook de Zwarte Cross niet achterblijven in het verhogen van de muntprijs. Vorig jaar betaalde je nog €2,80 voor een muntje. Dit jaar komt daar nog eens 30 cent bij. Dat betekent dus dat je deze editie €3,10 voor je token gaat betalen.

Festivaldirecteur Ronnie Degen geeft aan dat de organisatie daar “best buikpijn van heeft gehad, en niet eventjes. Een belangrijk aspect is proberen een betaalbaar festival te blijven voor iedereen, mét een hoog serviceniveau. Zo is parkeren gratis en het toilet ook.”

Waarom gaat de muntprijs omhoog?

Het omhooggaan van de muntprijs is ook voor het Achterhoeks festival onvermijdelijk. Naast dat de ticketprijs dit jaar al verhoogd werd van €32,50 per dag naar €45,- per dag moeten we er nu ook aan geloven dat de muntprijs omhoog gaat. Maar waarom gaat de muntprijs overal omhoog? Ook festivals hebben te maken met inflatie. Als de prijzen van van onder andere leveranciers en brouwerijen omhoog gaan, dan merk je dit ook in de muntprijs. Het is dus onvermijdelijk voor een festivalorganisatie om de prijzen van de consuptiemunten omhoog te doen.

Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Andere festivals

In vergelijking met de andere festivals valt deze muntprijs nog wel mee. Op Down The Rabbit Hole, Rock Werchter en Pinkpop moest je dit jaar maar liefst €3,50 neerleggen voor een muntje. Ook gratis festivals verhogen dit jaar hun muntprijs. Bij de Nijmeegse Vierdaagse wordt dit jaar op sommige plekken €3,60 of €3,70 gevraagd voor een consumptie. Dus vergeleken met de andere festivals valt de muntprijs van de Zwarte Cross nog wel mee.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2023

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 20-23 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.