8 redenen waarom we ontzettend uitkijken naar Lowlands 2023

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands 2023 staat voor de deur! Vanaf donderdagochtend stroomt de festivalcamping in Biddinghuizen in rap tempo vol voor misschien waal het laatste grote festival van deze zomer. Nog één keer naar buiten, nog één keer eraf, zéker nu het zomerse weer ook eindelijk weer is teruggekeerd. Naar deze 8 dingen kijken we komend weekend in het bijzonder uit.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Vroeg pieken op donderdag

Bij veel weekendfestivals gaat de camping al op donderdagmiddag open voor de echte early birds. Maar Lowlands 2023 gaat nog een stapje verder: al vanaf 9 uur zijn de eerste feestvierders welkom. Van rustig inpilzen bij je tentenkamp is echter absoluut geen sprake, want vanaf 12 uur opent Cape Lowlands al haar deuren en inmiddels is er haast een volwaardig festivalprogramma opgetuigd op de donderdag. Tot 3 uur ’s nachts kun je al lekker uit je pantoffel dankzij de Lowlands Headphone Disco, de grootste Silent Disco ter wereld. Bij maar liefst vijf areas kun je al het eerste dansje van het weekend wagen, maar let op: niet té vroeg pieken, het weekend is nog lang.

Meeblèhren bij de Spice World Sing-A-Long

Op het hoogtepunt van hun roem in 1997, verscheen de Spice Girl-film Spice World. Door critici verguisd, door fans uitermate geliefd. Dé ideale soundtrack dus voor een ongegeneerd karaokefestijn in de Echo. Verwacht verkleedpartijen, een hoog meezinggehalte en een hoop gekkigheid. Trek je nineties outfit aan, dos je uit als je favoriete Spice Girl en jouw eerste avond van Lowlands 2023 kan niet meer stuk!

Glitteren en shinen in de jubilerende Adonis

Na het verdwijnen van het illustere Helga’s House of Pain zag de Adonis in 2018 het levenslicht. Overdag is het een huiskamer waar ruimte is voor de filosofische dialoog, ’s nachts een stomende Griekse regenboog-tempel waar de mooiste schepsels van Lowlands samenkomen en de liefde hoogtij viert. Deze jubileumeditie schreeuwt natuurlijk om een extra dosis glitter, swingende performances en de glibberigste grooves. En wist je dat er zelfs een speciale Adonis merchandise-lijn is?

De intiemste optredens in de Duwtent

De Duwtent is de kleinste stage van Lowlands, maar herbergt grootse performances. Het podiumpje op wielen kruipt tijdens het Lowlands-weekend over het festivalterrein. Je moet er toevallig tegenaanlopen, maar áls je het geel-blauwe gevaarte voorbij ziet flaneren, neem dan zeker even een kijkje tussen de zeilen, want daar vind je de leukste verrassingen van het weekend.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Het totaal overprikkelende randprogramma

Het Lowlands-weekend zou je eigenlijk drie keer moeten kunnen beleven: zó ontzettend veel is er te zien en te doen in Biddinghuizen. Comedy en Dans in de Juliet, Literatuur in de Adonis, Wetenschap bij LL Science, Talkshows en Films in de Echo en kunst in het openluchtmuseum: je komt werkelijk ogen en oren te kort. Oh, en dan vergeten we nog de standjes op de LLakeside Market, de Fashioncontainers op The Block, de LLowzone, en de talloze chill- en speelplekjes op het terrein. Zo beleeft iedereen zijn eigen unieke verse van Lowlands 2023.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De Festileaks community meet-up op Lowlands 2023

Zoals elk jaar is Festileaks ook weer in groten getale te vinden op Lowlands. En dat vieren we graag met jou. Of je nou een actieve forum bijdrager bent, af en toe onze stories bekijkt of benieuwd bent welke koppies elke dag al die artikelen schrijven: iedereen die Festileaks een warm hart toedraagt is meer dan welkom bij de meet-up. Zaterdagmiddag om 16:00 uur verzamelen we bij de Armadillow. Tot dan!

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Elektronische afsluiters in de Alpha

Wat opvalt als je het blokkenschema van Lowlands 2023 bestudeert, is dat de laatste acts in de Alpha op vrijdag en zaterdag geen grote popacts of rockbands zijn, maar juist elektronische knallers. Aan Underworld en Charlotte De Witte de eer om de dansgrage Lowlanders de nacht in te katapulteren. Wordt de Alpha daarmee de grootste club van deze editie? Of komen de beats beter tot hun recht in de intiemere tenten? De tijd zal het leren.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Sneuvelen op maandagochtend

Op maandagochtend, bij het rijzen van de zon, daalt op de Armadillow het besef in: het is bijna voorbij. Maar zolang je maar blijft dansen, komt er ook geen einde aan, toch? Om 10 uur ’s ochtends dooft de laatste noot van Lowlands 2023 pas uit. Het is geen schande als je na vier lange dagen dat eindsignaal niet redt, maar áls je nog wat restjes energie overhebt, kun je tijdens die laatste uurtjes wel de meest bijzondere nachtvlinders in het wild spotten.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy