Advertisement

Onrust in Amsterdams festivallandschap door wegvallen Riekerhaven

foto: Debbie Spaan / Festileaks

Een flinke lading stress bij festivalorganisators. Wethouder Touria Meliani (Evenementen) laat weten dat wegens het uitvallen van locatie Riekerhaven in Amsterdam Nieuw-West, loten onvermijdelijk wordt.

Door problemen met de waterafvoer is de populaire festivallocatie Riekerhaven in Amsterdam Nieuw-West misschien niet meer bruikbaar. De bodem zou slecht zijn waardoor festivaltenten niet meer stevig staan en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Deze zomer vindt het festival Parels van de Stad plaats op Riekerhaven. Zoals het er nu uit ziet, kan dat festival volgend jaar niet doorgaan. Wethouder Touria Meliani deelt organisatoren mede dat er waarschijnlijk geloot moet gaan worden. Ook nieuwe festivals kunnen zich dan inschrijven, en ook nog eens op meerdere locaties tegelijk.

Niet blij

Initiatiefnemers zijn niet blij met dit nieuws. De wethouder zou beloofd hebben de aankomende twee jaar niet aan lotingen te doen, volgens Jasper Goossen, bestuurslid EVA (Evenementenvereniging Amsterdam). “Er is een kans dat organisaties volledig worden uitgeloot.” De inschrijvingen voor de lotingen beginnen op 1 oktober. Nog even afwachten dus, waar je favoriete Amsterdamse festival plaatsvindt!

Benieuwd welke festivals in Amsterdam nog te bezoeken zijn, voor het einde van de zomer? Check onze festivalagenda.