Glastonbury 2022 voegt meer dan 80 nieuwe namen toe aan line-up

Glastonbury
Photo: Rachel Docherty

Glastonbury 2022 pakt uit! Kendrick Lamar en Paul McCartney voegen zich bij de eerder bekendgemaakte headliners Billie Eilish, Diana Ross. Ook vinden we grote namen als Fontaines D.C., Pet Shop Boys en Elbow op het affiche.

Het affiche is nog lang niet gevuld, maar het Britse festival heeft nu al een imposante line-up. Naast bovenstaande namen komen ook Crowded House en Metronomy optredens geven. Daarnaast heeft Glastonbury laten weten welke goede doelen ze dit jaar steunen. Dit zijn onder andere Oxfam, WaterAid, Greenpeace en Ukraine Humanitarian Appeal. Check alle nieuwe namen op het affiche hieronder!

Tickets

Glastonbury Festival staat erom bekend tickets binnen recordstempo’s te verkopen. Voor 2013 verkocht het festival binnen 100 minuten uit en voor 2014 was dit nog maar 87 minuten. De 2020 editie spande de kroon met een uitverkooptijd van 34 minuten. Tickethouders van deze eerste afgelaste editie hebben de kans om hun kaartje om te zetten voor Glastonbury 2022. Hierdoor zijn kaartjes voor 2022 schaars en nog moeilijker om te bemachtigen. Toch is er hoop, op donderdag 24 maart en zondag 27 maart gaan de tickets in de verkoop die zijn teruggegeven aan het festival. Wil je een van die overige tickets scoren? Lees onze gids door om je kansen te vergroten.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. 

Glastonbury 2022

Photo: Kris Williams

In 2020 zou zou het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag vieren. Helaas werd de editie afgelast wegens het coronavirus. Volgend jaar nieuwe kansen hadden ze gedacht, maar niets is minder waar. Ook in 2021 kon het Britse festival niet doorgaan door de aanhoudende coronacrisis. In 2022 keert het festival terug.

  • Locatie: Worthy Farm, Engeland.
  • Datum: 22 t/m 26 juni 2022.
  • Tickets: de laatste tickets gaan in de verkoop op donderdag 24 maart en zondag 27 maar.
  • Meer informatie vind je op de website van Glastonbury.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 22-26 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.