Advertisement

Pinkpop kan met initiatief 6420 mensen aansluiten op veilig drinkwater

Orange Skyline op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born /Festileaks

Tijdens het bloedhete weekend van Pinkpop werd er €115.545,58 opgehaald voor stichting Water for Life. Dit meldt de stichting trots op hun social media: ‘Dit betekent dat we met deze prachtige bijdrage 6.420 personen aan kunnen sluiten op veilig drinkwater!’

Water for Life bedankte Pinkpop en Water Maatschappij Limburg (WML) voor de samenwerking met een geweldige opbrengst als gevolg. WML verzorgde het schone drinkwater en Pinkpop faciliteerde de waterzakjes met een fijne opbrengst als gevolg. Dankzij de festivallers zijn 6.420 personen aangesloten op veilig drinkwater. Vorig jaar ontving Water for Life net iets meer van het festival: €127.225,93.

Photo: Monique Biermans / Festileaks

Waterzakjes

Het was goed heet op Pinkpop 2023, met een recordtemperatuur van 33,1 graden. Tussen de optredens door werd er gekoeld en gedronken, zónder plastic. Plastic flesjes waren namelijk niet toegestaan op het terrein, wel was je eigen beker en of waterzak toegestaan. Of je koos ervoor om de stichting Water for Life te sponsoren, met de branded Pinkpop waterzakjes die voor 1,5 munt (omgerekend 5,25 euro) te koop waren.

Reacties

Bezoekers waren enthousiast. ‘Super initiatief!’, ‘Fantastisch dat jullie dit doen!’, klonk het in de reacties op Facebook. Zowel Pinkpop als WML ontvingen alle lof. De organisatie verliep over het algemeen vrij vlekkeloos, als we de politie mogen geloven. Wil je je alvast klaarmaken voor de volgende editie? Zie hier wanneer je erbij kunt zijn.