Advertisement

Bruce Springsteen bevestigt verplaatste VS-tour: Europese festivalzomer mogelijk?

Photo: Danny Clinch

Het blijft niet stil rondom Bruce Springsteen. Samen met de E Street Band bevestigt hij nieuwe data voor zijn tour in Amerika. De shows staan gepland vanaf midden maart tot midden april 2024.

Eerder moest Springsteen al zijn shows in Amerika en Canada afzeggen wegens ziekte. In 2024 worden de shows ingehaald en gaat de tour weer door, tot dan neemt de zanger nog even zijn welverdiende rust. De eerste shows in Amerika vinden plaats tussen 19 maart en 21 april 2024. In mei, juni en juli lijkt er dan niks gepland te zijn en 15 augustus maakt de band de tour af in Philadelphia. In de zomer is er dus genoeg tijd om festivalshows te spelen.

Festivalzomer

Al een tijdje gaan er geruchten dat Bruce Springsteen & The E-Street Band in 2024 terugkeren naar Europa. Zo lijkt het heel bewust gedaan dat de band geen tourdata gepland heeft voor mei, juni en juli. Wellicht zijn er al festivalshows bevestigd waarvan wij nog niks weten. En al staan ze niet gepland, dan is het duidelijk dat The Boss wel tijd heeft om festivaloptredens te spelen. Anders zouden ze de tour in Amerika wellicht in één keer afmaken. Er is nog niks aangekondigd, dus op dit moment kunnen we alleen speculeren. Zien we Springsteen volgend jaar terug in Landgraaf op Pinkpop of misschien zelfs op Glastonbury? In ieder geval is er genoeg tijd om aan het begin van de zomer met zijn tour langs de Europese festivals te gaan.

Een week geleden liet de band ook weten dat het al beter gaat met de zanger en dat hij dankbaar is voor alle lieve berichten die hij ontvangen heeft. “Thanks to all my friends and fans for your good wishes, encouragement, and support. I’m on the mend and can’t wait to see you all next year.