Advertisement

Gerucht: Bruce Springsteen plant Europese tour in 2024

Photo: Danny Clinch

The Boss komt volgend jaar opnieuw naar Europa. Althans, als we de (vele) geruchten mogen geloven. Aankomende maanden doet Bruce Springsteen & E Street Band nog een aantal shows in Amerika, in de winter is het even rustig en in het voorjaar schijnen nieuwe shows te volgen op ons continent.

Na een succesvolle tour door Europa afgelopen zomer is het nog niet klaar voor Bruce Springsteen & The E-Street Band. Er gaan geruchten rond over nieuwe concerten in verschillende (Europese) landen, waaronder in ieder geval Ierland en Spanje. Klaar voor alle hints?

Ten eerste: het Twitter-account “@BruceTourNews” ving op dat Springsteen-manager Jon Landau eerder deze maand aan fans had bevestigd dat een tour gepland staat door Europa, Amerika en Australië volgend jaar.

Het Amerikaanse deel van dat verhaal is inmiddels bevestigd. Er is inmiddels een tweetal (inhaal)shows aangekondigd voor het Citizens Bank Park in Philadelpia op 21 en 23 augustus 2024. Deze shows waren oorspronkelijk gepland voor 16 en 18 augustus van dit jaar maar moesten wegens ziekte worden geannuleerd. De eerste concerten in 2024 voor Bruce zijn daarmee dus al een feit.

Bruce in Ierland

Maar ook in Europa lijkt het verhaal toch wel heel erg te gaan kloppen. In Ierland publiceerde een lokale krant dat het management van Springsteen onderhandelt over twee data, 16 en 18 mei 2024. De band zou dan optreden in zowel Cork’s Páirc Uí Chaoimh stadion in Cork en er zou sprake zijn van concerten in de stad Kilkenny. Deze data en concerten zouden besproken zijn tijdens een vergadering van het provinciebestuur. Ook zouden er al voetbalwedstrijden verplaatst zijn om ruimte te maken voor de eventuele concerten.

Ierland wil graag artiesten ontvangen om de toerismesector zo een boost te geven. Zo zien hotels rondom de concerten van Taylor Swift en Coldplay ook al een stijging in boekingen en zou een concert van Springsteen in mei daar nog een schepje boven op kunnen doen.

Gijón

Naast Ierland meldt een Spaans nieuwsblad dat ook in Gijón er plannen zijn om Bruce Springsteen terug te laten keren in 2024. Zijn laatste concert daar was meer dan tien jaar geleden in 2013. Het was jammer dat Gijón niet voor 2023 op de planning stond aangezien Bruce in 1993, 2003 en 2013 optrad in de stad. Elke keer zat er tien jaar tussen en deze mooie reeks is nu helaas verbroken. Maar de burgemeester van de stad heeft aangegeven dat ze er echt werk van gaan maken om Bruce in 2024 alsnog te ontvangen in Gijón. Graag willen ze dat Gijón opnieuw een mooie en niet weg te denken stop wordt op de tournees van grote internationale artiesten.

Nieuw album

Met nieuwe data en een nieuwe tour komt ook eventueel nieuwe muziek. David Sancious, originele toetsenist van de E-Street Band liet aan MOJO (het magazine) weten aan Bruce’s vervolg op ‘Only The Strong Survive’ gewerkt te hebben. Daarnaast zou Springsteen nog 18 nieuwe covers gaan opnemen van Motown- en klassieke R&B nummers. Het plan is dan om volgend jaar in 2024 samen op tour te gaan met die nieuwe album.

Of de geruchten waar zijn daar moeten we nog even op wachten, maar de ervaring leert: waar rook is, is vier. Wel is zeker dat een nieuwe reeks aan Europese data zeer welkom zijn na de succesvolle zomer van Bruce Springsteen & The E-Street band.