Pinkpop 2024 maakt website gereed: binnenkort de eerste headliner?

Orange Skyline op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born /Festileaks

De website van Pinkpop laat de eerste aanpassingen zien voor de editie van 2024. De organisatie lijkt achter de schermen dus druk bezig met de eerste voorbereidingen. Kunnen we binnenkort dan eindelijk nieuws verwachten uit Landgraaf?

Pinkpop houdt het nog even spannend. De openingsact is al een tijdje bekend, maar de eerste namen blijven nog even uit. Maar de afgelopen week is te zien dat de website van Pinkpop onder constructie is. Zo is de lineuppagina van de editie van 2023 verwijderd, is de countdown op de FAQ-pagina geüpdatet naar 2024 en verwijst de ticketpagina inmiddels ook voor het eerst naar de editie van 2024.

Verder is er nog weinig spannends te zien of te lezen over de komende editie. Maar het moge duidelijk zijn: Pinkpop maakt zich klaar voor 2024. Hopelijk betekent dit dat we snel de eerste grote acts voor de lineup kunnen noteren.

Bevestigde namen

De eerste namen zijn inmiddels bekend. We weten met zekerheid dat de winnaar van het televisieprogramma The Talent Scouts Gideon Luciana zich onderdeel mag noemen van het affiche van Pinkpop 2024. Daarnaast is de winnaar van de Limburgse Popprijs Jiri11 geprezen met de rol als openingsact van de komende editie.

Geruchten Pinkpop 2024

Het festival heeft verder nog niet veel losgelaten over de komende editie. We moeten het voornamelijk doen met geruchten. Namen zoals Ed Sheeren, Dua Lipa, The Cure, Coldplay en Rihanna zouden rond dezelfde tijd als Pinkpop een tour, show of andere aanleiding hebben om een eventuele headliner in Limburg te kunnen zijn volgend jaar. Ook zou Acda en de Munnik bovenaan het wensenlijstje van de organisatie staan. Een uitgebreider overzicht van deze namen kun je vinden in het geruchtenoverzicht.

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Vier dagen lang?

Er gaan niet alleen maar geruchten over de line-up rond, maar ook over de invulling van het festival zelf. MOJO-boeker Rob Trommelen liet eerder dit jaar in een interview weten dat de organisatie overweegt om een vierde dag aan Pinkpop toe te voegen. Voor 2024 heeft de organisatie aangekondigd dat Landgraaf weer drie dagen lang roze kleurt, van 21 tot en met 23 juni. Dat betekent dat we in ieder geval komend jaar nog niet kunnen genieten van vier dagen Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen