Advertisement

Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Pinkpop 2024?

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Met de editie van 2023 vers in ons geheugen en nog vele festivals op het programma blikken we alvast vooruit op de mogelijke headliners voor Pinkpop 2024. Wie worden de dikgedrukte namen op de poster van het Limburgse festival?

Acda en De Munnik

We trappen het overzicht af met een act wat je niet direct aan Pinkpop zou linken, maar waarom eigenlijk niet? Het duo, bekend van onder andere ‘Het Regent Zonnestralen’ en ‘Ren Lenny Ren’ maakte eerder dit jaar een grootste comeback bekend en heeft daarmee met speels gemak maar liefst zes (!) keer de Ziggo Dome weten uit te verkopen. Festivals zou een logische stap zijn om de zegetocht van de Amsterdammers voort te zetten. Wij zien het wel gebeuren dat Acda en de Munnik een van de grotere namen van Pinkpop 2024 wordt. Boeker Rob Trommelen heeft al verklapt dat Thomas en Paul hoog op zijn verlanglijstje staan. Dus hopelijk weten de heren de weg naar Landgraaf, want ze zijn er tot op heden ‘Niet Of Nooit Geweest’.

Dua Lipa

Met een indrukwekkend arsenaal aan hits, al vele stappen op menig festivalpodium, onverminderde populariteit, en belangrijker nog: een nieuw album op komst en grootse plannen zou de Brits-Albanese popprinses Dua Lipa ook een geweldige boeking zijn voor Pinkpop 2024. En mogelijk is 2024 wel de laatste kans om de superster op de South Stage te zien schitteren, want hoe lang gaat het nog duren voordat de 27-jarige meermaals de Johan Cruijff ArenA weet te vullen? Met de komst van Dua Lipa zou Pinkpop 2024 gehoor geven aan de vraag om meer vrouwelijke headliners.

The Cure - Pinkpop 2019
Photo: Ben Houdijk (Pinkpop 2019)

The Cure

Robert Smith en zijn mannen zijn erg goed in het alsmaar uitstellen van het langverwachte veertiende album. De titel is er, er zijn al zes nieuwe songs live gespeeld, maar er is nog geen releasedatum voor Songs Of A Lost World. Maar ook als de nieuwe langspeler nog langer op de plank blijft liggen is The Cure nog altijd een graag geziene gast in Landgraaf en dus hoeven we er niet raar van op te kijken als de Britse band een van de headliners van Pinkpop 2024 wordt. Na een Europese indoor tour in 2022, een Amerikaanse tour in 2023, festivals in 2024 de volgende stap?

Photo: David Bergman

Bon Jovi

Een zeer vrijgevige Phil X, gitarist van de rockformatie Bon Jovi, bevestigde eerder al de tourplannen voor 2024. De band bestaat volgend jaar 40 jaar, wat natuurlijk een goede reden is om de haarspray alvast in te slaan en groots uit te pakken met een wereldtournee. Wij zien al voor ons hoe een volgepakt Megaland klassiekers als ‘It’s My Life’, ‘You Give Love a Bad Name’ en natuurlijk ‘Livin’ on a Prayer’ uit volle borst meezingt. De groep stond in 2019 voor het laatst op de planken in Nederland en heeft in haar 40-jarige bestaan nog nooit op Pinkpop gespeeld. Beter laat dan nooit?

Coldplay

Na vier uitverkochte Johan Cruijff ArenA’s zou het een behoorlijke stunt zijn. Maar Coldplay trekt hun Music Of The Spheres tour door tot minstens in 2024. De band heeft nog een gaatje vrij in de agenda voor 21 juni, de openingsdag van Pinkpop 2024, alvorens de heren naar Lyon afreizen. In alle eerlijkheid is de kans niet heel groot, maar toch aanwezig genoeg om de Britse giganten mee te nemen in dit lijstje.

Rihanna
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Rihanna

Meer vrouwelijke headliners! Wat dachten jullie van Rihanna op Pinkpop 2024? De zangeres had eigenlijk op het affiche van Glastonbury 2023 moeten staan, maar moest dit annuleren vanwege haar zwangerschap. Een optreden op Worthy Farm staat bij vele artiesten (terecht) op hun bucketlist. Daarom het is helemaal niet ondenkbaar dat ‘Riri’ in 2024 naar deze kant van de oceaan komt voor een goedmaker op Glastonbury 2024. En laat Pinkpop nou precies in het weekend daarvoor zitten!

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Photo: Hub Dautzenberg (Pinkpop 2018)

Foo Fighters

Ook bij deze toevoeging moeten we de kanttekening plaatsen dat de tourdata in het Verenigd Koninkrijk de kansen behoorlijk verkleind heeft. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en zeker niet als het gaat om Foo Fighters. De rockers zijn na het tragische overlijden van drummer Taylor Hawkins helemaal terug met het album But Here We Are, en dat wil de band bewijzen ook. Tijdens een verrassings-set op Glastonbury 2023 bevestigde frontman Dave Grohl al ‘A Whole Fucking Tour’ voor 2024 en vooralsnog is het afwachten wat de band voor Europa in petto heeft. Zien we de Foo’s terugkeren naar Landgraaf als een van de headliners van Pinkpop 2024?

Speculeer met ons mee!

Natuurlijk kan het nog vele kanten op. We zijn er vroeg bij en er zijn nog heel vele tournees die aangekondigd moeten worden. Maar het is leuk om nu alvast te speculeren en fantaseren. En jij kunt meedoen! Ons forum is dag en nacht geopend, dus doe gezellig mee! Zien wij nog een band of artiest over het hoofd? En wie zie jij graag schitteren op het hoofdpodium van Pinkpop 2024?

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen