The National en The Smashing Pumpkins naar Live Is Live 2024

The National
Photo: Graham MacIndoe

Live Is Live onthult de eerste twee namen voor 2024. The National en The Smashing Pumpkins zijn in juni headliner op het Antwerpse festival. Bovendien wordt Live Is Live 2024 weer een driedaagse editie.

Live Is Live 2024 vindt plaats van 28 tot en met 30 juni. Voor de derde editie pakt het jonge Belgische festival uit met twee geliefde alternatieve rockbands bovenaan de poster. The National komt de vrijdag headlinen en The Smashing Pumpkins sluit op zondag het festival af. Daarnaast maakt de organisatie dus bekend dat de derde festivaldag weer terugkeert, na een tweedaagse editie afgelopen zomer.

The National speelde al op de eerste editie en keert nu terug met een volledige set van maar liefst tweeënhalf uur. De band heeft dus genoeg tijd voor materiaal van hun twee nieuwe albums uit 2023, First Two Pages Of Frankenstein en Laugh Track. In de Ziggo Dome bewezen Matt Berninger en co. afgelopen maand dat ze moeiteloos tweeënhalf uur lang kunnen overtuigen.

The Smashing Pumpkins spelen voor het eerst sinds Dour 2013 weer op een festival in de Benelux. De iconische rockformatie rond Billy Corgan is still going strong en bracht dit jaar het driedelige Atum uit.

Nederlandse festivals

De kans is groot dat beide bands komende zomer ook Nederland weer een bezoekje brengen. Keert The National eindelijk terug naar Best Kept Secret, waar ze tijdens de pandemie zouden spelen? Alle seinen lijken op groen te staan, maar ook op Pinkpop 2024 of Down The Rabbit Hole 2024 kan de band wel uit de voeten. Voor The Smashing Pumpkins is een vierde keer Pinkpop mogelijk, maar de band lijkt voorkeur te hebben voor headlineposities. De ONE afsluiten op Best Kept Secret 2024 zou een prima match zijn voor de 90s-helden.

Live Is Live 2024

Net als de editie van 2023 vindt Live Is Live volgend jaar plaats op het Middenvijver terrein in Antwerpen. Na een minder goed ontvangen debuut in Zeebrugge maakte het festival vorig jaar een frisse start waarbij alles een stuk beter uit de verf kwam. Ook voor 2024 zijn er verbeteringen op komst. Naast de extra dag wordt ook het festivalterrein uitgebreid. De tickets gaan donderdag 26 oktober in de verkoop.

De eerste twee headliners bevestigen dat het festival zich wederom richt op alternatieve rock. Wie wordt de zaterdagheadliner van Live Is Live 2024? Houd ons forum in de gaten voor de laatste geruchten.

Live is Live Logo

Live is Live 2024

Locatie
België
Antwerpen, België
Datum 28-30 juni 2024
Tickets Kopen