10 leuke discussies op ons Festival Forum om aan deel te nemen

The Class of Rock Werchter 2019
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De eerste acts zijn aangekondigd op de festivals en de geruchtenmolen werkt op volle toeren. Op het Festival Forum van Festileaks worden alle artiesten besproken, alle tourdata uitgeplozen en alle festivals behandeld. Zin om mee te praten over jouw favoriete festival of band? Maak een account aan en voeg je bij meer dan 100 leden.

Op de website van Festileaks vind je het grootste Nederlandstalige Festival Forum. Muziek en festivalliefhebbers komen hier dagelijks bijeen om het laatste nieuws en alle randzaken in de festivalwereld te bespreken. Doordat het is ingedeeld in handige categorieën kun je gericht zoeken. Zo weet je precies waar je moet zijn als je wilt meepraten of informatie wilt opzoeken. Wij zetten alvast tien leuke discussies op een rij waar je aan deel kan nemen.

Graspop atmosfeer
Foto: Tim Tronckoe

1. Graspop Metal Meeting 2024

Begin dit jaar boekte het Graspop forum een record. De magische (of beter helse) pagina 666 werd bereikt. Dit jaar lopen de pagina’s ook al op tot boven de 200. De gezellige en gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat iedereen welkom is om mee te praten over het grootste metal festival in de Benelux. Als metalliefhebber is het Graspop 2024 forum een must om te bezoeken!

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

2. Pinkpop 2024

Het oudste festival ter wereld heeft over de jaren heen een trouwe fanbase opgebouwd. Dat getuigt zich niet alleen in bezoekers, maar ook in betrokkenheid. De Pinkpopfans op het forum blikken vooruit op Pinkpop 2024, zowel organisatorisch als de line-up. Wat vind jij van de twee naar elkaar gedraaide hoofdpodia en welke namen zie je bovenaan de poster verschijnen? Deel je mening op het Festileaks forum!

Photo: Danny Clinch

3. Bruce Springsteen

Een van de grootste artiesten die dit jaar door Europa tourde was Bruce Springsteen. En een van de grootste van 2024? Juist ja, Bruce Springsteen. Geen wonder dat de Bruce fans de tijd van hun leven hebben. Volgend jaar staat The Boss twee keer in het Goffertpark als onderdeel van zijn tour. Tips voor een optreden bezoeken kun je vragen aan de meest ervaren concertgangers. Natuurlijk is het ook altijd de vraag welke setlist mee op tour gaat. Bespreek op het forum jouw favorieten.

Rock Werchter 2017

4. Rock Werchter 2024

Muziekliefhebbers complimenteren Rock Werchter vaak met de mooie line-up. Headliners van Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Best Kept Secret worden verzameld op één affiche in Werchter. Tot nu toe zijn er nog geen namen aangekondigd, maar de verwachting is dat de eerste namen binnenkort gedeeld worden. Praat snel mee over welke bands jij verwacht in de Barn of als afsluiters van de Mainstage.

5. Verzameltopic overige Nederlandse festivals 2024

Op zoek naar een plek om over kleinere festivals te praten? In dit verzameltopic worden alle Nederlandse festivals bediscussieerd die geen eigen topic hebben. Of het nu gaat om aankondigingen, een overzicht van welke artiesten er door Nederland touren of om ander opvallend nieuws. Alles wat met deze festivals te maken heeft kan hier besproken worden. Er is natuurlijk ook een Belgische en internationale variant.

Photo by: Thomas Heijligers / Festileaks

6. Concertaankondigingen

De grote hobby van de muziekliefhebber is niet alleen festivals bezoeken, maar ook concerten. In het topic ‘Concertaankondigingen’ wordt precies bijgehouden welke acts er waar aangekondigd zijn. Gebruiker Wenteldave houdt deze informatie bij in een maandelijkse concertagenda. Deze user heeft hierdoor meerdere pluspunten op het forum gescoord, maak hier ook snel gebruik van!

Carly Rae Jepsen live op mainstage
Photo: Jeffrey Hage / Festileaks

7. Best Kept Secret 2024

Een van de meest verrassende line-ups verschijnt altijd op Best Kept Secret. Genoeg om over te praten dus en zeker voor het affiche van 2024. Want welke headliners komen er spelen? Maar ook belangrijk, wie kunnen we verwachten in The Secret, The Casbah of Coney Island? Voor je het weet is het alweer het eerste weekend van juni en tijd voor het betoverende Best Kept Secret.

Photo: Sandor Csudai

8. Ik ben naar … geweest en het was …

Wat is leuker dan je verheugen op live muziek? Precies, ernaartoe gaan! Als je ergens naar toe bent gegaan wil je graag laten weten hoe het was. Je kunt op het forum je recensie over je concert of festival achterlaten. Wie weet zijn er wel meerdere gebruikers naar toe gegaan en klets je lekker door in ieders napret. Natuurlijk kun je ook je voordeel eruit halen als je twijfelt over een show bezoeken. Andermans ervaringen kunnen je overtuigen of juist afraden om een optreden te bezoeken.

9. Lowlands 2024

De geruchten van nu zijn natuurlijk vooral gefocust op de juni en juli festivals. Toch wordt er ook al uitgekeken naar het einde van de zomer en dan voornamelijk naar Lowlands. Wat zijn de eerste geruchten en van welke artiesten weten we al zeker die in de buurt touren? Welke artiesten gaven zo’n gaaf optreden op Lowlands, dat ze in 2024 terug moeten komen? Het forum draait al op volle toeren.

Frank Stevens hiphop platen
Photo: Frank Stevens

10. Albums van 2023

Als muziekfanaat altijd op de hoogte van de nieuwe releases? In het topic ‘Albums van 2023’ worden de allernieuwste albums besproken. Daarnaast worden de vooruitgeschoven singles ook onder de loep genomen. Vooral elke vrijdag (de dag met de meeste releases) is er meer dan voldoende gesprekstof. Zo is het Festileaks Festival Forum ook voor de doorgewinterde muziekliefhebber.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Disclosure
Justice
PJ Harvey
Tickets Kopen