Burgemeester van München verklapt concert AC/DC in juni 2024

De Highway to Hell komt volgend jaar inderdaad langs München. Nadat Duitse media hier eerder al over berichtten, heeft de burgemeester van München het nu per ongeluk bevestigd.

Nog geen week geleden kwamen er geruchten naar buiten over twee AC/DC shows. In 2024 zou zowel München als Parijs op de planning staan. Dieter Reiter, burgemeester van München, dacht dat het al lang openbaar was, en gaf eerlijk toe dat AC/DC in juni 2024 optreedt in München: “Oh, ik wist niet dat het zo’n geheim was. Dus toen er naar werd gevraagd heb ik gewoon geantwoord dat AC/DC dan komt.”.

De geruchten lijken dus te kloppen. Officiële aankondigingen over een aanstaande AC/DC tour zijn er nog altijd niet.

Photo: Joris Bakker / Festileaks

AC/DC

Al in 1973 werd de band opgericht door de gebroeders Angus en Malcolm Young. Met zanger Bon Scott werd het debuutalbum High Voltage opgenomen. Al snel maakte de band faam in thuisland Australië, waarna het begon aan een internationale tour. Niet veel later kwam Let There Be Rock uit, dat vergeleken met het debuutalbum nog rauwer is, en het livegeluid beter vastlegt. 

Mede dankzij de eerste grote hit ‘Whole Lotta Rosie’ wist de band ook internationaal door te breken. Na het uitkomen van de legendarische plaat Highway to Hell leek er niets meer mis te kunnen gaan voor de heren. Tot frontman Bon Scott in 1980 overleed aan overmatig drankgebruik. Met de zegen van diens ouders besloot de band uiteindelijk toch verder te gaan. Brian Johnson, nog altijd de zanger van AC/DC, werd na auditie verkozen tot de nieuwe vocalist. 

Fast forward naar het heden en AC/DC is nog altijd één van de grootste hardrock bands ter wereld. De huidige bezetting kent nog veel overeenkomsten met de jaren 80. De grootste wisseling heeft plaatsgevonden na het overlijden van oprichter en slaggitarist Malcolm Young. 

De aanstaande tour brengt de heren volgens de eerdere geruchten langs Australië, Amerika en Europa. Het wordt een eerbetoon aan de lange carrière van de band. Wie bang is dat ze gezien de leeftijd niet meer kunnen leveren, hoeft zich geen zorgen te maken. De show op Power Trip begin oktober werd erg positief ontvangen. Genoeg reden dus om de heren volgende zomer weer eens live te zien. Let There Be Rock!