Gerucht: AC/DC plant grote stadiontour in 2024

Zowel Duitse als Franse media geven aan dat AC/DC komende zomer stadionconcerten op de planning heeft staan. Met de twee vermeende 2024 data in München en Parijs lijkt het erop dat de Australiërs komende zomer dus geen festivals afwerken, maar een stadiontour spelen.

Als we de geruchten rondom AC/DC mogen geloven komt de Rock ‘n’ Roll Train volgende zomer langs zowel München als Parijs. De Duitse Süddeutschze Zeitung laat in een artikel over het EK voetbal van 2024 weten dat AC/DC het Olympisch stadion voor 12 juni 2024 geboekt heeft.

In het verlengde hiervan laat het Franse Rock Hard magazine weten dat de Australiërs 15 augustus 2024 op de Hippodrome de Longchamp in Parijs spelen. Alles duidt er dus op dat de legendarische hardrockers voor het eerst in lange tijd weer gaan touren. Een kleine verrassing, want de heren worden er niet jonger op. Op de Power Trip show begin oktober na, speelden de heren ruim 7 jaar geen shows.

Foto: Sam van Reenen

AC/DC

Al in 1973 werd de band opgericht door de gebroeders Angus en Malcolm Young. Met zanger Bon Scott werd het debuutalbum High Voltage opgenomen. Al snel maakte de band faam in thuisland Australië, waarna het begon aan een internationale tour. Niet veel later kwam Let There Be Rock uit, dat vergeleken met het debuutalbum nog rauwer is, en het livegeluid beter vastlegt.

Mede dankzij de eerste grote hit ‘Whole Lotta Rosie’ wist de band ook internationaal door te breken. Na het uitkomen van de legendarische plaat Highway to Hell leek er niets meer mis te kunnen gaan voor de heren. Tot frontman Bon Scott in 1980 overleed aan overmatig drankgebruik. Met de zegen van diens ouders besloot de band uiteindelijk toch verder te gaan. Brian Johnson, nog altijd de zanger van AC/DC, werd na auditie verkozen tot de nieuwe vocalist.

Fast forward naar het heden en AC/DC is nog altijd één van de grootste hardrock bands ter wereld. De huidige bezetting kent nog veel overeenkomsten met de jaren 80. De grootste wisseling heeft plaatsgevonden na het overlijden van oprichter en slaggitarist Malcolm Young.

De aanstaande tour brengt de heren volgens het Franse artikel langs Australië, Amerika en Europa. Het wordt een tribute aan de lange carrière van de band. Wie bang is dat ze gezien de leeftijd niet meer kunnen leveren, hoeft zich geen zorgen te maken. De show op Power Trip begin oktober werd erg positief ontvangen. Genoeg reden dus om de heren volgende zomer weer eens live te zien. Let There Be Rock!