Foo Fighters naar Rock Werchter 2024

Dave Grohl
Photo credit: Andrew Stuart

Rock Werchter 2024 maakt zijn eerste naam bekend: Foo Fighters. De Amerikaanse band speelt zondag 7 juli op het Belgische festival.

En we zijn vertrokken, de eerste naam van Rock Werchter 2024 is eindelijk een feit. Dat Foo Fighters afreizen naar Werchter is geen grote verrassing. Zo liet de festivaldirecteur, Herman Schueremans, vorige zomer al een mysterieuze hint ontsnappen tijdens een interview. Nu is het dus officieel: Foo Fighters komen naar Rock Werchter 2024. De Amerikaanse band speelt op 7 juli op de heilige weide van Werchter.

Ook maakt de organisatie bekend dat tickets voor Rock Werchter 2024 vanaf vrijdag 1 december 10:00 te koop zijn. Wil je er zéker bij zijn? Voor early access kan je je nu al registreren.

Nieuw album

Afgelopen zomer kwam het nieuwe album But Here We Are in de rekken te liggen. Deze langspeler werd opgedragen aan hun voormalig drummer Taylor Hawkins en Grohl’s moeder, Virginia Grohl. Hoewel ze al een tijdje aan het touren zijn in Amerika, moest Europa het doen met een exclusieve show op Rock Am Ring en Rock Im Park. Daar bovenop kondigde de band ook nog een hele Amerikaanse tournee aan, die ervoor zorgt dat er een grote streep kon getrokken worden door festivals als Lowlands, Pukkelpop en Sziget. Gelukkig komt daar nu verandering in en zien we de heren komende zomer terug op Rock Werchter.

Rock Werchter 2024

De eerste headliner is uit de doeken. Maar welke acts gaan we nog meer op de poster van het festival terug vinden? Of beter gezegd: wie worden de waardige opvolgers van onder meer Red Hot Chili Peppers, Muse en Arctic Monkeys? Wij zijn alvast begonnen met speculeren. Onze hersenspinsels vind je terug in ons geruchtenoverzicht. Heb jij ook suggesties en wil je die graag delen? Ga dan snel naar het Festileaks Forum!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen