Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Rock Werchter 2024?

Photo: Jokko / Rock Werchter

De geruchtenmolen is weer behoorlijk op stoom. De eerste vier headliners, voor vier dagen Rock Werchter 2024 zijn al bekend. Voor het geval dat er nog meer headliners volgen, zetten wij hier de grootste kanshebbers voor een headline spot op een rij. Je weet immers maar nooit.

Met Foo Fighters, Dua Lipa, Måneskin en Lenny Kravitz hebben de vier dagen van Rock Werchter 2024 allemaal een headliner. Het Belgische festival pakt elk jaar uit met een enorme line-up. Komt er voor 2024 nog iets bij? Dit is een overzicht van de grootste geruchten.

Sam Smith

Sam Smith

Sam Smith is een van de eerste namen van het Noorse Stavernfestivalen, wat nagenoeg in hetzelfde weekend als Rock Werchter plaatsvindt. Op NOS Alive 2023 maakte de popster enorme indruk met een extravagante show vol flamboyante outfits. De superster heeft sinds hun laatste bezoek aan het festival in 2014 een behoorlijke groei gemaakt als artiest. Met bijna 57 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, hun laatste wapenfeit Gloria, en ook een inspirerend verhaal om voor te staan en te vertellen zou Rock Werchter 2024 met de komst van Sam Smith een mooie nieuwe headliner op het affiche zetten.

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

LCD Soundsystem

Uit het niets is LCD Soundsystem weer terug op Europese bodem. Na een zeer uitgebreide tour door de verschillende wijken van thuisstad New York staan de indie rockers op Down The Rabbit Hole 2024 en het Franse Festival Beauregard 2024. Laat die festivals nou precies in hetzelfde weekend vallen als Rock Werchter. Sinds 2016 stond LCD Soundsystem al niet meer in België, dus een terugkeer zou heel mooi zijn.

The Prodigy

Vier keer eerder stond The Prodigy in Werchter, voor het laatst in 2015. Allemaal voor het overlijden van frontman Keith Flint dus. Maar de Engelse band is weer helemaal terug. Afgelopen jaar gaven de overgebleven leden onder andere een uitstekende show op Dauwpop 2023. Een week voor Rock Werchter staat The Prodigy al op het affiche van het Franse Hellfest. Maken ze een omweg door België voordat ze de week erna doorreizen naar het Spaanse Bilbao BBK Live?

Photo: Ophelia Mikkelson-Jones

Lorde

Lorde stond slechts één keer eerder op Rock Werchter: in 2017 speelde de Nieuw-Zeelandse in The Barn. Voor de 27-jarige zangeres geldt ook: die heeft de kleinere podia al lang achter zich en is klaar voor een hogere, zo niet, de hoogste spot op het grootste podium van de festivalweide. Op Sziget gaf ze een magische show waarin ze het publiek verraste met een dansbaar geluid, afgewisseld met haar kenmerkende dromerige klanken. Ze heeft al verklapt bezig te zijn met nieuwe muziek, dus een tournee zal ongetwijfeld volgen. Met een beetje geluk staat deze tour zodanig uitgestippeld dat de zangeres als vanzelf de Main van Rock Werchter 2024 oploopt.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Pearl Jam

In tegenstelling tot veel andere acts op dit lijstje, heeft Pearl Jam nog geen liveshows gepland staan voor 2024. Wel weten we dat er waarschijnlijk in het voorjaar een nieuwe langspeler aan komt. Voor veel artiesten is dat het eerste voorteken dat concerten aanstaande zijn. Eddie Vedder en co. hebben een bijzondere band met Rock Werchter. Als ze inderdaad besluiten de nieuwe plaat te ondersteunen met een tour, dan behoort een show op het Belgische festival automatisch tot de mogelijkheden.

Speculeer verder over Rock Werchter 2024

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het RW 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Rock Werchter.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen