The National onthult extra tourdata: Best Kept Secret 2024 een inkoppertje?

Photo: Graham MacIndoe

The National breidt haar zomertour van 2024 uit met steden als Milaan, Parijs, Wenen en Kopenhagen. Opvallend is het grote gat in het tourschema rond de data voor Best Kept Secret 2024.

Met de nieuwe tourdata trekt The National nu onder andere ook langs Milaan, Wenen en Kopenhagen. Ook bevat het huidige tourschema wat opvallende gaten. Zo is er een klein gat tussen optredens op 5 juli in Londen en 11 juli in Edinburgh. Precies genoeg tijd om op en neer te vliegen voor een optreden op Down The Rabbit Hole 2024. In Beuningen is de band natuurlijk meer dan welkom.

Een doorkomst op Rock Werchter 2024 lijkt uitgesloten in verband met de terugkeer van de band naar Live is Live 2024. Hier gaat de band een unieke headlineshow neerzetten van maar liefst twee en een half uur. Als laatste is er een opmerkelijk gat van liefst 20 dagen tussen optredens op 5 juni in Parijs, en 25 juni in Wenen. En laat Best Kept Secret 2024 daar nou net tussen passen.

Best Kept Secret, een no brainer?

BKS vindt volgend jaar plaats van 7 tot en met 9 juni. Gezien The National 20 dagen heeft tussen de shows in Parijs en Wenen, lijkt een show in Hilvarenbeek meer dan logisch. We kunnen natuurlijk niks met zekerheid zeggen, maar ze hebben immers nog een optreden in te halen van 2021. Toen stond de band al op het affiche van Best Kept Secret maar kon dit helaas niet doorgaan vanwege de pandemie. Het festival heeft de vijf mannen dus al wel eens eerder geboekt. Wie zegt dat ze dat niet nog een keer doen? De organisatie liet eerder dit jaar al een klein ‘❤️’ in de opmerking van een Instagram post van The National achter. Ze liggen dus in ieder geval op de radar.

Special guests

Tijdens de tour treden de mannen niet alleen op. Bij een aantal optredens, zoals in Parijs, wordt de band vergezeld door This Is The Kit. Daarnaast komt Bess Atwell mee naar onder andere Wenen en Bonn. Unkown Mortal Orchestra staat op de planning voor Londen en Cardiff. Als laatste special guest staat Kevin Morby samen met de band in Londen. Het belooft dus een bijzondere reeks aan concerten te worden. Of The National deze special guests óók nog mee neemt naar eventuele festivaloptredens blijft nog de vraag.

Of The National een goede show neer kan zetten, is echter geen vraag. In oktober 2023 betoverden ze nog de Ziggo Dome met een ontroerend en bloedmooi optreden vol kippenvel momenten. Voldoende reden om te hopen op een doorkomst op BKS en DTRH.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Disclosure
Justice
PJ Harvey
Tickets Kopen