Best Kept Secret verwelkomt opnieuw The National in 2021

1152
Photo: Graham MacIndoe

Nog meer goed nieuws uit Hilvarenbeek! Best Kept Secret bevestigt The National voor 2021. De Amerikanen zijn de tweede bevestigde headliner voor de aankomende editie.

Daar is de tweede headliner voor Best Kept Secret 2021! The National is ook volgend jaar van de partij op het festival in Hilvarenbeek. De Amerikanen sluiten op vrijdag 11 juni de dag af. Eerder werd al duidelijk dat er nog plek was voor het festival in het tourschema. De organisatie laat weten ontzettend blij te zijn om de band ook in 2021 te verwelkomen.

Afgelopen week werd ook de terugkomst van The Strokes bevestigd. Hiermee heeft Best Kept Secret 2021 twee van de oorspronkelijke headliners van de 2020-editie op het affiche staan. Op 12 juni wordt de rest van de line-up bekendgemaakt. Ben je benieuwd wie de kanshebbers zijn? Check dan ons geruchtenoverzicht!

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

The National steeg vorige zomer, met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Best Kept Secret 2021

Best Kept Secret
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Grote headliners met aan de onderkant van de poster nog heel veel te ontdekken: dat typeert de line-up van dit festival. Dit jaar moeten we helaas overslaan. Door het coronavirus kan BKS deze zomer niet plaatsvinden. Voor de 2020-editie stonden o.a. The StrokesThe NationalMassive Attack, Fontaines D.C. en Metronomy op het affiche.

Inmiddels is een groot deel van de line-up voor Best Kept Secret 2021 al bekend. Onder meer The Strokes, The National en Massive Attack keren terug op het affiche, terwijl ook Jamie XX zijn opwachting gaat maken.

Beluister onze Spotify-playlist van Best Kept Secret om je toch een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.