Zo duur worden tickets voor Graspop 2024

Graspop atmosfeer
Foto: Tim Tronckoe

Zaterdag 25 november gaan de tickets voor Graspop 2024 om 10:00 in de verkoop. De prijzen zijn inmiddels bekend; hoog tijd dus om deze alvast te bestuderen.

Ook de eerste namen voor Graspop Metal Meeting 2024 zijn bekend. TOOL, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Bring Me the Horizon, Avenged Sevenfold, Machine Head en Scorpions zijn de eerste 7 headliners. Nog één act zal het achttal completeren. Over de undercard is nog niets bekendgemaakt. Naar verwachting zal een groot deel hiervan bekend worden in aanloop naar de kaartverkoop die zaterdag van start gaat.

In aanloop naar de kaartverkoop staan de prijzen voor Graspop 2024 al online. Hieronder hebben we de belangrijkste prijzen op een rijtje gezet.

(VIP) Festivaltickets

De belangrijkste aankoop voor jouw Graspop 2024 ervaring, het toegangsbewijs:

  • Festivalticket Combi 20-23 juni: €309,-
  • Festivalticket Donderdag 20 juni: €125,-
  • Festivalticket Vrijdag 21 juni: €125,-
  • Festivalticket Zaterdag 22 juni: €125,-
  • Festivalticket Zondag 23 juni: €125,-
  • VIP Deck Festivalticket Combi 20-23 juni: €509,-
  • VIP Deck Festivalticket Donderdag 20 juni: €225,-
  • VIP Deck Festivalticket Vrijdag 21 juni: €225,-
  • VIP Deck Festivalticket Zaterdag 22 juni: €225,-
  • VIP Deck Festivalticket Zondag 23 juni: €225,-

Vergeleken met de afgelopen editie betekent dit een stijging à €10,- voor een combi (3,3%), en €6,- voor een dagticket (5%). Hoewel het een dure grap is, is het relatief gunstig geprijsd ten opzichte van bijvoorbeeld een concertticket voor TOOL. Wie 27 mei TOOL in de Ziggo Dome wil zien betaalt €117,04 voor het goedkoopste ticket. Mocht je dus enkel een donderdag ticket voor Graspop willen kopen, wanneer TOOL in Dessel staat, wees er dan snel bij.

Overige kosten

Naast toegang, is eten en drinken op festivals een grote kostenpost. Voor afgelopen editie is Graspop overgestapt op zogenaamde Skullies. Vanaf komende editie wordt er geen gebruik meer gemaakt van muntenvouchers voor de aanschaf hiervan. Deze loopt rechtstreeks via je online account. De voorverkoop hiervan start binnenkort. De prijzen zijn nog niet bekend. Dat laatste geldt ook voor de parkeertickets.

Een andere grote kostenpost kan het verblijf zijn. Hoe groot de kostenpost is hangt vrijwel volledig af van jouw wensen. Op camping Boneyard zet je gratis je eigen tent op, afhankelijk van je aankomsttijd is dit ook nog eens hartstikke dichtbij het festivalterrein.

Heb je liever iets meer luxe? Dan kan je kiezen voor camping Inferno. Hier kan je kiezen voor kant-en-klare huurtenten en festihutten. Prijzen beginnen bij €190,- voor een 2 persoons standaard tent, exclusief waarborg. Je bent woensdag vanaf 15:00 welkom. Maandag dien je ‘s ochtends weer te vertrekken. Wie nóg meer luxe wenst kan kiezen voor Metal Town, Metal Park of Devil’s Lake. Zie voor meer informatie over deze opties de link.

Ook de eerste Graspop Merch is al beschikbaar. Wie na het zien van de ticketprijzen voor 2024 nog budget overheeft kan dus alvast een mooi shirt, (kerst)trui of zelfs rompertje kopen. Groot voordeel hierbij is dat je niet zoals op het festival zelf uren in de rij mag staan voor een shirt.

Sfeer bij Deftones op Graspop 2022. © Tim Vernimmen

Graspop 2024

Het grootste metalfestival in België vindt volgend jaar plaats van 20 tot en met 23 juni. Naast de eerste 7 headliners zijn er nog geen officiële namen bekendgemaakt. Wel zijn er de afgelopen periode wat namen uitgelekt middels zelfbevestigingen. Gezien de kaartverkoop zaterdag 25 november om 10:00 open gaat is de verwachting dat er nog tientallen namen deze week bekend gemaakt gaan worden.

Wat vind je van de eerste namen en de prijzen? En wie hoop jij nog toegevoegd te zien worden aan de line-up voor 2024? Meng je in de discussie in het GMM 2024-topic op het Festileaks forum.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen